هزینه سونوگرافی در منزل

در این مقاله در تلاشیم در رابطه با موضوع هزینه سونوگرافی در منزل برای شما صحبت کنیم. در این راستا بهتر است بدانید یکی از روش ‌های تصویر برداری که هیچ‌گونه ضرری برای بدن انسان به همراه ندارد، سونوگرافی نامیده می شود.

مجموعه آلفا طب با اخذ مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و با در اختیار داشتن کادر متخصص و مجرب آماده است تا در سریع ترین زمان ممکن برای ارائه خدمات پزشکی و پیرا پزشکی در منزل یا محل کار شما در کنار شما باشد.

تمامی پرسنل دارای مدارک و تضامین کافی نزد شرکت می باشند.

*پوشش دهی کلیه مناطق تهران

*نازل ترین قیمت و بهترین کیفیت

*امکان صدور گواهی برای ارائه به بیمه درمانی شما

 

 

 

هزینه سونوگرافی در منزل

اغلب مواقع نیز به آن اولتراسونوگرافی نیز گفته می شود. بهتر است بدانید هنگامی‌که قصد تصویربرداری به واسطه اشعه ‌های ایکس همانند سی ‌تی ‌اسکن، رادیوگرافی و دیگر موارد وجود دارد لازم است که مقدار تابش مشخص شده ‌ای از اشعه آن به بدن وجود داشته باشد.

حال اگر میزان در نظر گرفتن این تابش بیشتر از حد ممکن باشد می ‌تواند سبب مشکلات متعددی در عملکرد سلول‌ های بدن شود. اما استفاده از سونوگرافی با اشعه‌ های ایکس همراه نمی ‌باشد.

حال ممکن است که برخی از افراد به دلایل متعدد امکان مراجعه به مراکز پزشکی و بیمارستان‌ ها را برای انجام سونوگرافی نداشته باشند. به همین جهت لازم است که این افراد در منزل تحت درمان قرار بگیرند.

به دلیل این‌که امروزه دغدغه ‌های بسیاری در زندگی‌ های روزمره افراد وجود دارد و همین طور در نظر گرفتن سلامتی یکی از مهم‌ ترین چالش‌ های افراد می باشد، امکان دارد که بسیاری از بانوان باردار از مشکلات جسمانی رنج ببرند و توانایی مراجعه به بیمارستان و مراکز پزشکی را نداشته باشند.

همین طور ممکن است در برخی مواقع در ساعات نیمه شب نیاز به استفاده از سونوگرافی برای افراد باشد.

یک پزشک با تشخیص سونوگرافی می ‌تواند سبب بهبود بخشیدن و جستجو کردن دلایل متعدد برای درد باشد. امروزه تکنولوژی بسیاری وجود دارد و افراد ممکن است در منزل خود برای سونوگرافی احساس راحتی بیشتری داشته باشند.

همین طور به دلیل موارد متعددی مانند این که همراه کافی برای مراجعه به کلینیک ‌ها و بیمارستان‌ ها ندارند، نمی ‌توانند به جهت سونوگرافی به مراکز درمانی مراجعه کنند. حال این افراد با در نظر گرفتن مراجعه پزشک به منزل و فیزیوتراپی در منزل می ‌توانند به راحتی تحت درمان قرار بگیرند.

حال اگر شما از دسته افرادی هستید که نیازمند استفاده از سونوگرافی در منزل هستید و قصد دارید که در رابطه با هزینه سونوگرافی در منزل بیشتر بدانید تا بتوانید از این عملکرد در محل زندگی خود استفاده کنید و به بهترین نحو ممکن جواب بگیرید، لازم است اطلاعات مفید و کاربردی که در ادامه این مطالب در اختیار شما قرار می دهیم را مطالعه کنید تا به نکات مهمی در این راستا و هزینه سونوگرافی در منزل پی ببرید.

در ادامه این مطلب در رابطه با موضوع هزینه سونوگرافی در منزل عنوان‌ های زیر را مطالعه می‌کنید:

1.    سونوگرافی چیست؟ 
2.    مکانیسم سونوگرافی چیست؟ 
3.    کاربردهای سونوگرافی چیست؟
4.    مزایای سونوگرافی در چیست؟
5.    سونوگرافی چگونه انجام می شود؟ 
6.    تبحر متخصص تصویربرداری تا چه اندازه در دقت سونوگرافی تاثیر می‌گذارد؟ 
7.    انواع سونوگرافی ها به چه صورت می باشد؟ 
8.    کدام یک از قسمت‌های بدن قابلیت سونوگرافی شدن دارند؟
9.    سونوگرافی در منزل به چه دلیل انجام می‌گیرد؟ 
10.    سونوگرافی در منزل چگونه انجام می ‌شود؟ 
11.    روش کار سونوگرافی در منزل به چه صورت است؟
12.    مزایای استفاده از سونوگرافی در منزل چیست؟ 
13.    چه افرادی به سونوگرافی در منزل نیاز دارند؟ 
14.    هزینه سونوگرافی در منزل به چه صورت می باشد؟
15.    سخن آخر

 

سونوگرافی چیست؟

بهتر است برای آشنایی کافی و کامل با روش سونوگرافی تعریف درستی از این روش برای شما داشته باشیم. البته در این متن منظور ما از سونوگرافی، سونوگرافی کلی برای تمامی مشکلات می باشد و فقط منظور ما سونوگرافی برای بارداری نیست.

به ‌طور کلی یک روش تشخیصی در علم پزشکی سونوگرافی می باشد که با استفاده از امواج صوتی که فرکانس بالایی دارند، صورت می گیرد.

عموماً به این نوع امواج فرا صوت نیز گفته می شود. در نظر گرفتن این امواج سبب می ‌شود که ساختار بدن نمایش داده شود و از روی آن نیز عکس یا فیلمی تهیه شود. در نظر گرفتن آزمایش سونوگرافی اغلب به واسطه شخص سونوگرام انجام می‌گیرد.

برای این‌که بتوان از روش سونوگرافی استفاده کرد، نیاز به وسیله ‌ای می‌باشد که به آن ترانسفورماتور نیز می‌گویند.

این وسیله قابلیت انتقال امواج فراصوتی را به بیرون دارد و هنگامی که به قصد سونوگرافی از آن استفاده می‌شود، نیز می‌توان صدای اکو شده را بشنوند.

حال بهتر است بدانید که در اتاق سونوگرافی یک سیستم کامپیوتر وجود دارد که دستگاه ترانسفورماتور بایست به سیستم متصل می باشد و در هنگام انجام سونوگرافی می‌ تواند تمامی امواج فراصوت را به صورت تصویر ترجمه کند.

علاوه ‌بر تکنسینی که فعالیت سونوگرافی را انجام می ‌دهد، می ‌تواند ساختار آن را مورد شناسایی قرار دهد و میزان اندازه آن را ببیند. سپس متخصص مورد نظر با در نظر گرفتن تصاویر مربوطه تشخیص درستی از شرایط افراد می ‌تواند اعلام کند.

سونوگرافی چیست؟

هدف از انجام سونوگرافی

به‌ طور کلی هدف از انجام این تست در نظر گرفتن تصویر سونوگرافی می باشد. این تصویر قادر به این است که بتواند ساختار خوب و بد، شکل و سایز اعضای بدن را به درستی انجام دهد. حال اگر بافت بدنی سخت باشد، لازم است که امواج فراصوتی تلاش بیشتری کنند تا بتوانند تصویر واضح ‌تری را بر روی دستگاه سونوگرافی به وجود بیاورند.

به‌ طور کلی اگر بخواهیم در رابطه با سونوگرافی و عملکرد آن بیشتر بگوییم، بهتر است بدانید یک روش کاربردی برای ارزیابی شکل چگالی بافت ‌های بدن و سایز بدن در نظر گرفته می ‌شود و به واسطه تشخیص پزشک صورت می‌گیرد.

در نظر گرفتن سونوگرافی می‌ تواند کمک بسیاری برای تشخیص وضعیت شما برای پزشک باشد. این تصاویر همان‌طور که ذکر کردیم به واسطه امواج فراصوت تولید می ‌شوند و یک عملکرد و راه ‌حل بسیار مفید و کاربردی برای تشخیص انواع بیماری‌ ها شمرده می‌ شود. 

امواج فراصوتی که در ناحیه شکم به واسطه سونوگرافی صورت می گیرند، اغلب برای مشکلاتی همانند سنگ کلیه، بیماری‌ های معده و دیگر بیماری‌های کلیه، بیماری‌ های کبد، آپاندیس، انواع کیست های درون شکم، حاملگی بیرون از رحم، فیبروم و دیگر موارد کاربرد دارد.

همان‌طور که ذکر کردیم شخص سونوگرام به واسطه یک پروب می‌ تواند اجزای داخلی شکم، رحم، جنین و دیگر موارد را مشاهده کند و از این طریق اگر نیازمند بررسی جزئیات بیشتری باشد، می ‌تواند با استفاده از سونوگرافی جزئیات متعدد را مورد بررسی قرار دهد و از وضعیت دیگر نواحی بدن همانند بافت ‌های استخوان و بیماری ‌های استخوانی دیگر آگاهی کامل پیدا کند.

در نظر گرفتن عملکرد سونوگرافی برای جریان خون و جریان مایع درون بدن نیز مفید می باشد و تشخیص این موارد را به ‌همراه دارد.

کامپیوتری که برای این امر در نظر گرفته می شود، با در نظر گرفتن رنگ ‌های متعدد و واضح می ‌تواند جریان خون و مایع درون بدن را در اختیار سونوگرام قرار دهد.

همین طور در نظر داشتن بافت ‌های بسیار سخت و بزرگ مثل اعضای بدن که دارای گاز بسیاری هستند، قادر به این‌که بتوانند جذب امواج فراصوتی را به همراه داشته باشند، نیستند.

به ‌طورکلی تکنولوژی تولید تصویر در سونوگرافی دارای پیچیدگی ‌ها و اهمیت بسیاری می باشد. در نظر گرفتن عملکرد سونوگرافی همانند رادیولوژی می باشد و اکثراً برای این‌که بتوان وضوح تصویر بیشتری به همراه داشت، لازم است که از قدرت آهن ‌ربای ام آر آی استفاده کنند.

استفاده از این آهن ‌ربا اغلب برای بیمارانی است که فلز در بدن آن ‌ها کمتر و محدود است. این افراد نیز نمی‌توانند از ام آر آی استفاده کنند.

شما در حال مطالعه مقاله هزینه سونوگرافی در منزل هستید، حال اگر درخواست اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید می توانید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

هدف از انجام سونوگرافی

نحوه کارکرد سونوگرافی

در نظر گرفتن سونوگرافی بدون خطر است. به دلیل این‌که به واسطه امواج و پژواک‌ های صوتی که در بدن وجود دارد، می ‌توان تصاویر را به وجود آورد و در این زمینه سونوگرافی انجام می گیرند. یکی از مهم ‌ترین مزیت ها برای استفاده از سونوگرافی ارزیابی وضعیت و رشد جنین می باشد.

نحوه کارکرد سونوگرافی

همین طور در نظر گرفتن سونوگرافی می ‌تواند برای مشکلات متعدد دیگری غیر از بارداری همانند مشکلات قلب، مشکلات کبد، مشکلات کلیه و مشکلات شکم مورد استفاده قرار بگیرند و آن ‌ها را شناسایی کند. البته ممکن است در برخی موارد خاص نیز از عملکرد سونوگرافی بنا به تشخیص پزشک استفاده شود.

مفهوم سونوگرافی

•    در نظر گرفتن تفسیر تصاویر در کشور ما ایران بر عهده متخصص قلب و رادیولوژیست و دیگر موارد می ‌باشد. 
•    پزشک مدنظر با استفاده از پروب و کشیدن آن بر روی پوست می ‌تواند تصاویر متعددی به وجود بیاورد. 
•    استفاده از روش سونوگرافی با استفاده از امواج صوتی و از طریق بافت‌ های نرم و مایعات می باشد. سپس پژواک آن می ‌تواند با قسمت ‌های متراکم برخورد داشته باشد و برگشت داشته باشد و همین امر سبب به وجود آمدند تصاویر می‌گردد. 
•    فرکانسی از امواج صوتی در روش سونوگرافی تولید می‌شود که انسان نمی ‌تواند قادر به شنیدن آن‌ ها باشد. 
•    سونوگرافی می تواند تشخیص فرکانس امواج هایی بین ۲ تا ۱۸ نگاه هرتز را به‌ همراه داشته باشد. 
•    اگر از سونوگرافی فرکانس‌ های بالاتری دریافت شود، کیفیت تصاویر بیشتر می شوند و این کیفیت بیشتر سبب می ‌شود تا امواج به پوست بیشتر جذب شوند و بافت ‌ها قابلیت نمایش بهتری داشته باشد. هنگامی که فرکانس پایین ‌ترین عمیقاً نفوذ می کند ممکن است کیفیت پایین‌تری از سونوگرافی نیز وجود داشته باشد.

مفهوم سونوگرافی

حقایق جالب در مورد سونوگرافی

•    در نظر گرفتن روش سونوگرافی روشی بسیار کم خطر و از کاربرد بسیاری بهره می ‌برد. 
•    از روش سونوگرافی بیشتر برای بررسی کردن وضعیت جنین در هنگام بارداری استفاده مفیدی می شود. 
•    روش سونوگرافی کاربردی برای تشخیص و همین طور درمان دارد. 
•    برای استفاده از روش سونوگرافی قبل از آن نیازی به آمادگی های خاصی نمی‌ باشد.
چگونگی ایجاد تصویر
برای این‌که بدانید به وجود آمدن تصویر چگونه در سونوگرافی اتفاق می ‌افتد، لازم است بگوییم که به ‌عنوان نمونه از طریق خون از حفره قلب امواج فراصوت می ‌توانند عبور کنند و تا هنگام رسیدن دریچه قلب اکو می کنند و می‌توانند این بازتاب را به نمایش بگذارد. 
اگر سنگ کیسه صفرا نداشته باشید این امواج می‌ توانند از کیسه صفرا عبور کنند، اما اگر سنگ وجود داشته باشد این امواج با برخورد آن ‌ها بازتابی پیدا می‌کنند.

حال در تشخیص سونوگرافی هرچیزی که بتواند با امواج برخورد داشته باشد و متراکم ‌تر باشد امواج بیشتری آن را بازتاب می ‌دهند و می‌ تواند حاصل به وجود آمدن تصاویر باشد.

با در نظر گرفتن امواج بازتابی اکو تصویر سونوگرافی به وجود می‌آید و به واسطه سایه ‌های متفاوت خاکستری تراکم ‌های مختلفی را بر روی تصویر به نمایش می‌گذارد.

حقایق جالب در مورد سونوگرافی

پروب سونوگرافی

همان ‌طور که ذکر کردیم پروب می ‌تواند بر روی سطح بدن افراد قرار بگیرد. اما در برخی موارد ممکن است که پروب به داخل بدن نیز نفوذ کند.

در نظر گرفتن و ورود پروب سونوگرافی به داخل بدن نیز می ‌تواند نتیجه تصاویر دقیق‌تری را به وجود بیاورد. به‌ عنوان نمونه برای این امر می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

•    پروب داخل واژن برای استفاده در واژن 
•    پروب اندورکتال، برای استفاده در رکتوم
•    پروب داخل مری که به واسطه گلو وارد بدن می ‌شود و برای مشکلات مری مورد استفاده واقع می شود.

بهتر است بدانید انواع دیگری از دستگاه سونوگرافی وجود دارند که اندازه‌ای بسیار کوچک‌تر از حد معمول دارند. این نوع دستگاه می‌ تواند در انتهای کاتر قرار بگیرد و به واسطه آن وارد عروق خونی شود تا بتواند دیواره ‌های عروق خونی را مورد معاینه و بررسی قرار دهد.

شما در حال مطالعه مقاله هزینه سونوگرافی در منزل هستید، حال اگر درخواست اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید می توانید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

پروب سونوگرافی

استفاده از سونوگرافی

همان‌طور که ذکر کردیم برای این‌که بتوان سونوگرافی استفاده کرد، می توان تشخیص درمان و یا هدایت برخی از روش‌های نمونه‌برداری را مورد استفاده قرار داد. 

سونوگرافی کاربرد مؤثری برای بررسی و ارزیابی تمامی اعضای داخلی بدن همچون تیروئید، بیضه، کلیه، کبد، رحم و دیگر موارد را دارد.

با استفاده از سونوگرافی می توان تشخیص تومور را به سادگی به همراه داشت و تومور های سرطانی و یا کیست ‌ها به واسطه سونوگرافی تشخیص داده می شوند. 
همین طور با در نظر گرفتن سونوگرافی می توان مشکلات متعددی که مربوط به عروق خونی، مفاصل، تاندون، بافت ‌های نرم و دیگر موارد می باشد را تشخیص داد.

همین‌طور از دیگر موارد مؤثر با استفاده از تشخیص سونوگرافی می توان به سندروم شانه یخ زده، بیماری آرنج تنیس‌بازان، سندروم مجرای مچ دستی و دیگر موارد اشاره کرد.

مشکلات گردش خون

بهتر است بدانید با استفاده از سونو گرافی داپلر نیز می ‌توان میزان جریان خون در عروق و یا فشار را نیز اندازه‌گیری کرد. همین‌طور با استفاده از این سونوگرافی می توان تشخیص سرعت جریان خون و یا انسداد آن ‌ها را نیز مورد بررسی قرار داد.

در نظر گرفتن اکوکاردیوگرام یا ECG  یکی از نمونه‌ های سونوگرافی می باشد که می‌ تواند تصاویری از سیستم قلبی عروقی و اندازه‌گیری جریان خون را به وجود بیاورد. همین‌طور بررسی حرکت بافت ‌های قلبی در نقاط خاص را به همراه داشته باشد.

همین طور با استفاده از سونوگرافی دالپر می‌توان اطلاعات مفیدی از وضعیت نواحی دریچه قلب به همراه داشت و با استفاده از آن موارد غیرعادی که در قلب وجود دارد، همانند برگشت خون دریچه‌ای و یا نشت خون از دریچه ها را می ‌توان در نظر گرفت.

همین طور از سونوگرافی دالپر می توان در موارد دیگری که در ادامه برای شما عنوان می کنیم استفاده کرد:

•    بررسی ابتلا به ترومبوز سیاهرگی عمقی یا آنوریسم
•    بررسی وضعیت قلب و وضعیت قلب ضربان قلب جنین 
•    معاینه دیوار های عروق خونی 
•    بررسی به وجود آمدن پلاک و لخته شدن خون 
•    تشخیص انسداد و یا تنگی عروق

مشکلات گردش خون

مکانیسم سونوگرافی چیست؟

همان‌طور که در تمامی مطالب بالا برایتان ذکر کردیم برای سونوگرافی به واسطه امواج صوتی در واقع صداها صورت می‌گیرد و هیچ‌گونه ضرری را برای بدن شامل نمی ‌شود. تمامی مواردی که برای سونوگرافی صورت می گیرد، به واسطه امواج فراصوتی می باشد که جنس آن‌ ها دقیقاً همانند صدا می باشد.

اما به دلیل این‌که فرکانس بسیار پایینی دارد، در محدوده گوش انسان نمی ‌باشند و انسان ‌ها قادر به شنیدن آن‌ ها نیستند. با این‌ حال بهتر است بدانید که این امواج خاصیت فراصوت دارند و در برخورد با موانع می ‌توانند انعکاس داده شود.

مکانیسم سونوگرافی چیست؟

همان ‌طور که ذکر کردیم استفاده از روش تصویر برداری سونوگرافی دردناک و خطرناک نمی ‌باشد و در این راستا بیمار هیچ‌گونه دردی را احساس نمی‌ کند و جای نگرانی برای این موارد وجود ندارد.

قرار دادن وسیله ای که مربوط به سونوگرافی می باشد بر روی بدن می تواند سبب به وجود آمدن امواج صوتی با فرکانس بالا شود و این امواج که به گوش انسان نمی‌رسند، به درون بدن تابانده می ‌شوند و سپس بعد از برخورد آن‌ ها با بافت ‌های متفاوتی که در بدن دیده می شود این بازتاب آن ‌ها می ‌تواند به صورت تصاویر به وجود داشته باشد.

همان ‌طور که می ‌دانید بدن انسان‌ ها از بافت‌ های متعددی تعیین شده است که توانایی خاصی در بازتاب امواج صوتی دارند. حال ممکن است که در برخی موارد بعضی از امواج بهتر و بعضی کمتر انعکاس داده شوند.

اما به ‌طورکلی شکل و ساختار سونوگرافی و بازتاب امواج صوتی بستگی به بافت ‌های تشکیل ‌دهنده درون بدن دارد و با استفاده از بافت ‌هایی که مورد تابش قرار گرفته اند، انواع سونوگرافی عملکرد دارند. سپس موارد تعریف شده  می توانند به کامپیوتر بروند و تمامی این تصاویر بر روی مانیتور دستگاه دیده شود.

بهتر است بدانید در هنگام انجام عمل سونوگرافی تمامی بافت ‌های نرم اندام دیده می شوند را می‌توانند مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد. اما استفاده از سونوگرافی یک راهکار مناسب برای تشکیل تشخیص مشکلات استخوان نمی ‌باشد.

اما در برخی موارد دیده شده که با استفاده از سونوگرافی برخی از مشکلات همانند تاندون ‌ها، رباط ‌ها، عضلات و دیگر بافت ‌ها را تشخیص داده اند.

یکی دیگر از مواردی که برای مکانیسم سونوگرافی در نظر گرفته می‌ شود، این است که ممکن است سونوگرافی به صورت سه ‌بعدی یا دوبعدی انجام شود. همین طور به واسطه تصاویر سونوگرافی می ‌توان اندام ‌های در حال حرکت و فعالیت را مشاهده نمود.

استفاده از سونوگرافی قلب اکوکاردیوگرافی نامیده می شود. همان طور که در مطالب بالا ذکر کردیم استفاده از سونوگرافی داپلر نیز برای سرعت جریان خون در وریدها و شریان های بدن کاربرد بسیار مؤثری دارد.

مکانیسم سونوگرافی چیست؟

خطرها و مضرات سونوگرافی

در موارد بالا برای شما عنوان کردیم که استفاده از سونوگرافی یک آزمایش عکس‌برداری بدون وجود هیچ‌گونه درد و عارضه می باشد و هیچ‌گونه پیچیدگی و مشکل خاصی را برای اشخاص به وجود نمی ‌آورد.

در برخی موارد ممکن است افراد تصور کنند که استفاده از امواج فراصوت می ‌تواند سبب تخریب اندام ‌های بدن شود، اما هنگامی‌که این آزمایش بر روی سطح پوست انجام می‌گیرد، هیچکدام از اعضای داخلی بدن تداخلی پیدا نمی‌کند و تا به حال هیچ‌گونه مشکلی از سونوگرافی مشاهده نشده‌ا ست.

درحالی‌که در برخی موارد ممکن است که انرژی امواج فراصوت کمی بافت پوست را آشفته کنند و این امر بسیار طبیعی می باشد. به دلیل این‌که با استفاده از بافت ‌های پوستی که در امواج قرار می‌گیرند لازم است که سونوگرافی انجام شود.

به ‌طور کلی سونوگرافی یکی از امن‌ ترین روش ‌های عکس‌برداری می باشد که برای تشخیص انواع بیماری ‌ها مفید و کاربردی است و اغلب پزشکان توصیه می‌کنند که از روش سونوگرافی برای تشخیص موارد متعدد استفاده شود.

خطرها و مضرات سونوگرافی

شما در حال مطالعه مقاله هزینه سونوگرافی در منزل هستید، حال اگر درخواست اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید می توانید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

قبل از آزمایش سونوگرافی

اغلب پزشکان برای سونوگرافی توصیه می‌کنند که آن را به همراه آزمایش خون انجام دهید. پس برای این‌که بتوانید از آزمایش سونوگرافی به بهترین نحو ممکن استفاده کنید قبل از آن از پزشک خود در این راستا سوال کنید که نیاز است قبل از آزمایش سونوگرافی آزمایش خون استفاده کنید یا خیر، این امر در موارد اورژانسی یک راهکار مؤثر برای تشخیص سونوگرافی می باشد. اما بهتر است قبل از آزمایش سونوگرافی بدانید که نباید هیچ چیزی بخورید.

اغلب پزشکان از بیمار درخواست می‌کنند، برای انجام سونوگرافی از ۶ ساعت قبل هیچ ماده غذائی استفاده نکنند. اما در برخی موارد دیگر برای سونوگرافی مربوط به مثانه ممکن است پزشک پیشنهاد دهد تا جای ممکن آب بنوشید و مایعات زیادی در بدن استفاده کنید.

برای انجام سونوگرافی لازم است که این موارد را از پزشک مدنظر خود سوال بپرسید تا بتوانید موارد معین برای انجام سونوگرافی را قبل از آزمایش سونوگرافی انجام دهید. اگر پزشک مدنظر از شما درخواست کرد که آب بنوشید قبل از استفاده از آن میزان زیادی آب بنوشید. 

زمان‌بندی سونوگرافی

برای آن که بتوانید تشخیص درستی از زمان استفاده از سونوگرافی بدانید، بهتر است بگوییم مدت زمان انجام سونوگرافی ۳۰ دقیقه بیشتر به طول نمی‌انجامد و در اغلب مواقع ممکن است که پزشک مدنظر 15 دقیقه قبل از انجام آزمایش درخواست اقدامات اولیه را برای شما بدهد.

همان‌طور که ذکر کردیم استفاده از سونوگرافی نیاز به نوشیدن مایعات بسیاری دارد و لازم است که مثانه شما تا جای ممکن پر باشد. حال اگر مثانه به اندازه کافی پر نباشد، پزشک مدنظر با صلاح‌دید خود مجدداً از شما می ‌خواهد که به اندازه کافی از مایعات و آب استفاده کنید.

سپس تکنسین موردنظر می ‌تواند بعد از انجام آمادگی شما تمامی عکس‌ های موردنظر را با استفاده از رادیولوژیست چک کند و از این موضوع اطمینان حاصل کند که با استفاده از میزان آب مصرفی شما نتیجه درستی از سونوگرافی حاصل گردیده است.

البته اغلب تکنیسین ها ممکن است تشخیص درستی از سونوگرافی ندهند، اما رادیولوژیست می ‌تواند برای تفسیر این امر شما را به متخصص مربوطه ارجاع دهد.

در این موارد هنگامی‌که سونوگرافی در منزل را انجام دهید، پزشک مدنظر که این امر را برای شما انجام می‌ دهد آگاهی کامل در زمینه نتیجه سونوگرافی دارد و می‌ تواند در این امر تشخیص درستی برای شما به ‌همراه داشته باشد .

شما در حال مطالعه مقاله هزینه سونوگرافی در منزل هستید، حال اگر درخواست اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید می توانید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.    

غذا و نوشیدنی قبل از سونوگرافی

همان‌طور که در مطالب بالا گفتیم با در نظر گرفتن صلاح‌دید پزشک مدنظر شما ممکن است مقدار زیادی نوشیدنی مصرف کنید و یا این‌که در برخی موارد پزشک شما صلاح می داند که قبل از انجام سونوگرافی هیچ ماده غذایی وارد بدن خود نکنید. 

هزینه و بیمه سلامت در سونوگرافی

در نظر گرفتن سونوگرافی معمولاً به گونه‌ای است که یک آزمایش معمولی می ‌باشد و قیمتی عادی دارد. استفاده از آن به حدی گران نمی ‌باشد که اغلب افراد نتوانند از این آزمایش ساده استفاده کنند. تمامی بیمه ‌ها نیز پوشش دهنده هزینه های موجود هزینه سونوگرافی می باشند.

اغلب اوقات نیز بیمه به دلایل و نوع مراجعه به جهت سونوگرافی نگاه می‌کند و با در نظر گرفتن این موارد می ‌توانند هزینه  سونوگرافی در منزل را نیز پرداخت کند.

بهتر است بدانید سونوگرافی ‌های متعدد سه‌ بعدی و چهار بعدی وجود دارد که ممکن است بسیاری از مادران باردار بنا به صلاح‌دید پزشک خود و دیدن تصاویر سه‌بعدی کودک خود می ‌توانند از این نوع سونوگرافی استفاده کنند.

در نظر گرفتن سونوگرافی چهار بعدی به این صورت است که ویدئوی متحرک از نوزادان به نمایش می‌گذارد و مادران می ‌توانند از این روند فعالیت فرزند خود را ببینند. البته بهتر است بدانید که هزینه مربوط به سونوگرافی ۴ بعدی اغلب تحت پوشش بیمه نمی ‌شود و ممکن است هزینه بسیاری شامل شود.

هزینه و بیمه سلامت در سونوگرافی

کاربردهای سونوگرافی چیست؟

عموما استفاده از شیوه ‌های متعدد سونوگرافی اعم از سونوگرافی ساده، سونوگرافی دامپر و سونوگرافی‌ های چند بعدی سبب شده که این علم پزشکی کاربرد بسیار گسترده ای برای افراد به همراه داشته باشند و عمدتاً برای عکس‌برداری از بافت ‌های نرم می‌توان از این علم کاربرد مؤثری داشت.

از شایع ترین و آشناترین عوامل مؤثر و کاربرد های سونوگرافی می توان به بررسی وضعیت جنین در هنگام بارداری اشاره کرد. به طور کلی هیچ گونه عارضه خطرناکی از سونوگرافی به تا به امروز مشاهده نشده است و امواج فراصوتی هیچ‌گونه ضرری در بدن بیمار ایجاد نمی‌کند.

حال بهتر است بدانید که دامنه سونوگرافی در علم پزشکی بسیار گسترده است و مهم‌ترین آن ‌ها می‌توانند موارد زیر باشند:

•    سونوگرافی از پستان ها
•    سونوگرافی از تخمدان ها
•    سونوگرافی از رگ ها و شریان ها
•    سونوگرافی از کلیه، مثانه و مجاری ادرار
•    سونوگرافی از پانکراس
•    سونوگرافی از طحال
•    سونوگرافی از کیسه صفرا
•    سونوگرافی از غدد تیروئید و پاراتیروئید
•    سونوگرافی از چشم ها
•    سونوگرافی از بیضه ها
•    سونوگرافی از شکم و سیستم گوارش
•    سونوگرافی از مغز، بافت ها و استخوان های نوزادان
•    اکوی قلب (اکوکاردیوگرام)
•    ارتوپدی (برای عکس برداری و معاینه نواحی نرم و غضروفی مثل تاندون، منیسک و رگ های موجود در گردن، بازو، پاها)

کاربردهای سونوگرافی چیست؟

مزایای سونوگرافی در چیست؟

سونوگرافی جایگاه ویژه‌ای در علم پزشکی دارد و شامل مزایای زیر می‌ شود:
•    روش سونوگرافی یک شیوه کاملاً غیرتهاجمی در نظر گرفته شده است.
•    سونوگرافی کاملاً بدون درد انجام می گیرد.
•    استفاده از روش سونوگرافی روشی امن و بی‌خطر می‌ باشد و اشعه آن سبب به وجود آمدن مشکلاتی نمی ‌شود.
•    روش سونوگرافی کارآمد برای عکس‌برداری با کیفیت از تمامی اندام‌ های نرم عروق و رگ ‌ها می‌ باشد.
•    ارائه نتیجه سونوگرافی به صورت آنی قابل ‌مشاهده می ‌باشد.
•    در مقایسه با دیگر روش‌های عکس ‌برداری سونوگرافی گزینه‌ای اقتصادی‌تر از لحاظ هزینه می باشد.

مزایای سونوگرافی در چیست؟

سونوگرافی چگونه انجام می شود؟

برای این‌که روند سونوگرافی به‌ درستی صورت بگیرد لازم است که پزشک مد نظر مراحل زیر را طی کند.
 برای این امر بیمار موظف است که بر روی تخت دراز بکشد و پزشک متخصصی که قصد انجام سونوگرافی دارد، ژل خاصی را بر روی پوست بیمار در محلی که قصد انجام سونوگرافی دارد، قرار می دهند.

سپس به واسطه دستگاه کوچکی که به دستگاه مرکزی سونوگرافی اتصال داده شده است را بر روی سطح پوست بیمار می‌گذارد.

بهتر است بدانید استفاده از ژل در انجام سونوگرافی سبب می ‌شود که امواج فرا صوتی بتواند شکل یکنواخت تری را نشان دهند و راحت‌تر به درون بدن نفوذ کنند. از این طریق نتیجه حاصل ‌شده سونوگرافی می ‌تواند دقیق ‌تر و بهتر باشد.

پزشک مربوطه موظف است که دستگاه را بر روی پوست حرکت دهد تا در بخش ‌های متعدد درون بدن زوایای متعددی را بیشتر مشاهده کند. تمامی این موارد بر روی دستگاه مانیتور سونوگرافی مشاهده می ‌شود و پزشک می‌ تواند تشخیص درستی را به واسطه این تصاویر در نظر بگیرد. 

در این راستا بهتر است بدانید در حین انجام سونوگرافی امکان دارد، لرزش خفیفی در بخش ‌هایی از پوست و محلی که دستگاه کوچک پروب بر روی آن کشیده می شود، احساس شود. اما همان ‌طور که ذکر شد هیچ‌گونه دردی از این لرزش‌ها وجود ندارد.

فقط علت به وجود آمدن این لرزش‌ ها براثر برخورد امواج فراصوتی به پوست می باشد و بی ضرر هستند. سپس بعد از به اتمام رسیدن انجام سونوگرافی بیمار می تواند ژل روی پوست خود را به واسطه دستمال پاک کند.

برای نتیجه سونوگرافی نیاز نیست که زمان زیادی منتظر بمانید و بلافاصله بعد از تشخیص درست متخصص تصویربرداری می ‌توانید پرینت یا چاپ تصاویر سونوگرافی را داشته باشید.

سونوگرافی چگونه انجام می شود؟

تبحر متخصص تصویربرداری تا چه اندازه در دقت سونوگرافی تاثیر می‌گذارد؟

بهتر است بدانید این‌که نتیجه سونوگرافی بتواند تأثیر و تشخیص درستی برای بیماری داشته باشد وابستگی بسیاری به تبحر متخصص تصویربرداری دارد. شخصی که سونوگرافی را برای بیمار انجام می دهد نیاز است که از مهارت خاصی در این زمینه برخوردار باشد.

بر خلاف روش ‌های تصویربرداری دیگر که دستگاه فعالیت مورد نظر را انجام می‌دهد، در این زمینه شخص تصویربردار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و لازم است که در این زمینه دقت کند.

بهتر است بدانید دیگر روش‌های تصویربرداری همانند ام آر آی، اسکن، سی‌تی‌اسکن، رادیوگرافی و دیگر موارد همانند یک دوربین عکاسی کار کارایی دارند و می ‌توانند هر چیزی که در مقابل آن ‌ها می باشند را به صورت فیلم و عکس تهیه کنند.

اما استفاده از روش سونوگرافی همانند نقاشی کردن می ‌ماند. به دلیل این‌که لازم است تصویربردار   سوژه موردنظر را ببیند و با دقت کافی آن را ترسیم کند.

اگرچه داشتن یک دستگاه سونوگرافی خوب نیز می‌ تواند عملکرد فرد موردنظر را بیشتر کند، اما لازم است که برای در نظر گرفتن سونوگرافی مهارت پزشک مدنظر خود را نیز مهم بشمارید. سونوگرافی در منزل نیز به دلیل این‌که افراد آرامش بیشتری در این امر دارند و محل رفت‌ و آمد بیماران دیگری نمی ‌باشد بهتر انجام می گیرد.

فرد موردنظر می ‌تواند با دقت بیشتری انجام سونوگرافی را برای افراد به همراه داشته باشد و بدین وسیله تصاویر به ‌وجود آمده کیفیت بالاتری دارند و تشخیص و درمان بیماری‌ های مربوطه بیشتر می شود.

به طور کلی بهتر است بدانیم تصویری که به عنوان گزارش سونوگرافی برای بیمار در نظر گرفته می ‌شود، در حالت کلی یک تصویر منتخب از صدها تصویر می باشد و متخصص تصویربرداری در حال انجام سونوگرافی بر روی مانیتور تعداد زیادی از تصاویر را در نظر می‌گیرد و از بین آن‌ ها بهترین را برای ارائه انتخاب می کند.

تبحر متخصص تصویربرداری تا چه اندازه در دقت سونوگرافی تاثیر می‌گذارد؟

انواع سونوگرافی ها به چه صورت می باشد؟

بهتر است بدانید که سونوگرافی در انواع متعددی انجام می‌گیرد که در ادامه بیشتر در رابطه با آن ‌ها صحبت می‌کنیم.

سونوگرافی در بیهوشی

در اغلب مواقع ممکن است که پزشک مدنظر با استفاده از بیهوشی سونوگرافی را انجام دهد. در نظر گرفتن این موارد به دلایلی است که محلول بیهوشی در اطراف اعصاب نواحی سونوگرافی تزریق می‌شود و به واسطه این امر سونوگرافی در بیهوشی اتفاق می افتد. 
سونوگرافی در پزشکی اورژانس 
عموماً در پزشکی اورژانس برای تشخیص بیماری‌ های متعدد و عارضه‌ های مختلفی از سونوگرافی پزشکی اورژانس استفاده می شود. این عارضه ‌ها عبارت‌اند از: 
•    آسیب‌های تروماتیک 
•    تامپوناد پریکارد
•    ایجاد مایع در اطراف قلب
•    هموپریتوئن یا نشت خون در شکم

سونوگرافی شکم

در بسیاری از مواقع متخصصان برای این‌که بتوانند تصاویر درستی از کلیه ‌ها، طحال، مجرای صفرا، کیسه صفرا، کبد، آئورت بزرگ،‌سیاهرگ پایینی، پانکراس و دیگر اعضای بدن داشته باشند، می‌توانند از سونوگرافی شکم استفاده کنند.

همین طور بیمارانی که مشکوک به سنگ کیسه صفرا یا التهاب کیسه صفرا هستند لازم است که برای تشخیص بیماری خود از سونوگرافی شکمی استفاده کنند. در نظر گرفتن این روش می‌ تواند تشخیص درستی از التهابات و تورم آپاندیس را نیز به ‌همراه داشته باشد.

سونوگرافی شکمی نشان ‌دهنده آپاندیس نیز، می ‌تواند در تشخیص آپاندیس نقش بسیار مهمی داشته باشد. همین طور به واسطه آزمایش خون در کنار سونوگرافی شکم می توان وجود عفونت‌ ها را در بدن بیمار تایید کرد.

در نظر گرفتن گاز در شکم و چربی ها نیز می تواند سبب انسداد امواج فراصوت شود. به همین سبب ممکن است در برخی موارد سونوگرافی و تشخیص آن با اشکالاتی در سونوگرافی شکمی مواجه شود.

نوزادان تازه‌متولد شده

در برخی موارد پزشک با صلاح‌ دید شخصی خود می تواند پروب را بر روی قسمتی نرم در بالای جمجمه هنوز نوزادان تازه متولد شده بگذارد و از این طریق سونوگرافی را برای این نوزادان انجام دهد. در نظر گرفتن سونوگرافی برای نوزادان تازه متولد شده به این دلیل است که بتوان تشخیص موارد غیر عادی در مغز را داد و برای تشخیص آسیب ‌های مغزی نوزادان مورد استفاده قرار می گیرد.

نوزادان تازه‌متولد شده

اولترا سونوگرافی زایمان

همان ‌طور که می ‌دانید و ممکن است تا به حال شنیده باشید، یکی از مراقبت ‌های استاندارد قبل از تولد تمامی نوزادان استفاده از سونوگرافی می باشد و با استفاده از کمک گرفتن سونوگرافی می ‌توان تصاویر جنین در رحم مادر را مشاهده کرد.

حال در نظر داشته باشید که ابعاد متعددی از اولتراسونوگرافی می تواند سلامت جنین و مادر را در این راستا تشخیص دهد.

همین طور پزشکان می‌ توانند به واسطه اولتراسونوگرافی زایمان وضعیت بارداری فرد را مورد بررسی قرار دهد. هنگامی که پروب را روی شکم مادر قرار می دهد، می‌تواند اجزایی واژن را نیز مورد بررسی قرار دهد.

البته لازم به ذکر است بگوییم در مواقعی ممکن است اسکن سونوگرافی داخل واژن نیز برای مادر باردار صورت بگیرد و این امر تصاویر واضح‌تری در مراحل اولیه بارداری وجود دارد انجام این سونوگرافی درونی واژن در هنگام چاق بودن مادر یکی از بهترین انتخاب ‌ها به جهتی تشخیص سلامت کودک می باشد.

همین طور بهتر است بدانید که سونوگرافی توانایی تشخیص ضربان قلب جنین را دارد و با در نظر گرفتن این عوامل می ‌تواند کمک بسیاری در حالات غیرعادی قلبی و عروقی فرزند داشته باشد.

سونوگرافی و اورولوژی

در اورولوژی با استفاده از سونوگرافی می توان مواردی که در ادامه برای شما عنوان می‌کنیم را مورد بررسی قرارداد: 
•    بعد از ادرار کردن چه میزان ادرار در مثانه باقی خواهد ماند. 
•    سلامت اعضای واقع در ناحیه لگن ازجمله رحم و بیضه ها 
•    در نظر گرفتن سونوگرافی در مردان جوان می ‌تواند انواع متفاوت تورم ‌هایی که ممکن است ناشی از سرطان بیضه باشد را مشخص کند و برای این امر مفید باشد.
•    همین طور سونوگرافی لگنی می ‌تواند به صورت خارجی یا داخلی صورت بگیرد.
•    سونوگرافی در مردان به صورت داخلی می ‌تواند به واسطه وارد کردن پروب به رکتوم صورت بگیرد و همین طور در بانوان از طریق واژن ورود پیدا می‌کند. 
•    استفاده از سونوگرافی نیز می تواند اطلاعات مؤثری در راستای غدد پروستات رحم و تخمدان ‌ها به ‌همراه داشته باشد. 
•    استفاده از سونوگرافی کف لگن به واسطه پزشک و تشخیص او می‌ تواند برای تشخیص میزان پایین افتادگی لگن، انسداد خروج مدفوع، بی‌اختیاری و دیگر موارد کاربرد داشته باشد.

سونوگرافی و اورولوژی

سونوگرافی اسکلتی عضلانی

بهتر است بدانید که در برخی موارد استفاده از سونوگرافی می تواند برای معاینه توده‌های بافت نرم و اعصاب عضلات و تاندون‌ها سطوح استخوان‌ها مورد استفاده قرار بگیرد. 
در حین سونوگرافی 
بهتر است بدانید هنگامی‌که پزشک مدنظر به جهت سونوگرافی در منزل به محل سکونت شما مراجعه می‌کند، می ‌تواند سونوگرافی را به شکل سرپایی انجام دهد.

همان ‌طور که ذکر کریم زمان مدنظر برای انجام اسکن سونوگرافی حدوداً بین ۲۰ تا ۶۰ دقیقه می باشد و با در نظر گرفتن نوع عارضه شما مدت زمان آن متغیر بین این زمان در نظر گرفته می شود. استفاده از سونوگرافی بدون درد و صدا می باشد و همان‌طور که ذکر کردیم در اغلب مواقع نیاز به آمادگی‌های قبل از انجام سونوگرافی وجود ندارد.

اما هنگامی که به پزشکان موردنظر به محل سکونت شما به جهت انجام سونوگرافی مراجعه می‌کنند بهتر است که لباس‌ های گشاد و راحت استفاده کنید تا در هنگام سونوگرافی به‌ راحتی بتوانید پزشک بتواند عملیات مربوطه را انجام دهد.

بهتر است بدانید برای انجام سونوگرافی کبد یا سنگ کیسه صفرا حتماً پزشک تشخیص می‌دهد که بیمار ناشتا باشد و هیچ‌گونه مواد غذایی مصرف نکرده باشد. همین طور در سونوگرافی‌ های بارداری نوشیدن بسیار زیاد آب توصیه می شود.

سونوگرافی خارجی

برای انجام سونوگرافی خارجی ژل بر روی پوست مالیده می‌شود و در نواحی که قصد انجام سونوگرافی ترانسورد موردنظر قرار داده می‌ شود و پزشک مربوطه در محل سکونت شما می ‌تواند ترانسورد را در قسمت های معاینه حرکت دهد تا تصاویر درستی به واسطه سونوگرافی خارجی حاصل گردد. 
سونوگرافی داخلی 
در بسیاری از موارد ممکن است پزشکان در نظر بگیرند که لازم است از سونوگرافی‌ های داخلی استفاده کنید. ارگان استفاده از این سونوگرافی اغلب برای تولید مثل یا ادرار می باشد.

همان‌طور که ذکر کردیم برای در نظر گرفتن سونوگرافی‌ های داخلی لازم است که ترانسورد در داخل رکتوم مردان و در داخل واژن زنان قرار بگیرد تا از این طریق تصاویر درستی به واسطه سونوگرافی داخلی وجود داشته باشد.

هنگامی‌که قصد معاینه بخشی از سیستم گوارشی برای مری غدد لنفاوی سینه و یا شکم وجود دارد، استفاده از آندوسکوپی توصیه می ‌شود.

در نظر گرفتن این ابزار نیز می ‌تواند به گونه‌ای باشد که سونوگرافی به انتهای آندوسکپ اتصال داده می‌شود و به واسطه دهان وارد بدن می شود. البته لازم است بگوییم که پزشک مدنظر قبل از انجام این عملکرد برای کاهش درد از دارو های آرام ‌بخش برای بیمار استفاده می کند.

سونوگرافی خارجی

کدام یک از قسمت‌های بدن قابلیت سونوگرافی شدن دارند؟

در تمامی این مطلب برای شما ذکر کردیم که سونوگرافی می تواند در تمامی نقاط مختلف و بدن مورد استفاده قرار بگیرد و از این طریق کاربرد بسیاری برای تشخیص و درمان وضعیت های خاص پزشکی و بیماری ‌های متعدد داشته باشد.

اما در ادامه این مطلب می‌خواهیم بیشتر به این موضوع بپردازیم که کدام یک از نواحی بدن قابلیت سونوگرافی شدن را به ‌همراه دارند و انجام سونوگرافی اغلب در نواحی از بدن اتفاق می‌افتد. این نواحی عبارت‌اند از:

•    سونوگرافی در محدوده شکم و سینه مثل کبد، کلیه و غیره.
•    سونوگرافی سینه، بافت سینه شامل گره های سینه،
•    سونوگرافی مربوط به کودکان و بچه ها.
•    ماهیچه های اسکلتی، مفصل ها، عضلات و تاندون ها.
•    بیماری های زنانه، سیستم تناسلی خانم ها.
•    عروق، عضله قلب، قفسه سینه، رگ های قلب و غیره.
•    آزمایش های قبل از زایمان، جنین، رحم، وضعیت نوزاد در دوران بارداری.

•    بخش های کوچک بدن، نارسایی های مردانه، گردن، تیروئید و رگ های خونی کل بدن
تمامی موارد ذکر شده می تواندد شامل سونوگرافی در بدن شوند.

کدام یک از قسمت‌های بدن قابلیت سونوگرافی شدن دارند؟

سونوگرافی در منزل به چه دلیل انجام می‌گیرد؟

تا به اینجا اطلاعاتی که در راستای سونوگرافی و اهمیت آن برای شما داشتیم. حال بهتر است بدانید که ممکن است دردسرها و مشکلات متعددی در هنگام انجام سونوگرافی وجود داشته باشد.

اما امروز با مراجعه پزشکان و انجام سونوگرافی در منزل تا حدود بسیاری می‌ توان در برطرف نمودن این مشکلات تلاش کرد. همان‌طور که در تمامی مطالب بالا ذکر کردیم این یک باور غلط است که سونوگرافی فقط برای بانوان باردار انجام می شود.

درحالی‌که سونوگرافی برای تمامی افراد در سنین مختلف صورت می‌گیرد و ممکن است که افراد در سن‌ های بالا، بانوان باردار، کودکان و دیگر موارد برای انجام تصویربرداری و سونوگرافی به مراکز پزشکی مراجعه کنند.

حال با در نظر گرفتن همین موارد ممکن است که اغلب افراد مسن باشند و یا خانم ‌های باردار توانایی مراجعه به کلینیک ‌ها و بیمارستان ‌ها را به جهت انجام سونوگرافی نداشته باشند.

به دلیل این‌که برای انجام سونوگرافی نیاز است که در صف شلوغی از تصویربرداری انتظار بکشند و همین انتظار ممکن است برای این افراد ناخوشایند باشد.

بهتر است بدانید این یک باور غلط است که همیشه بیمار لازم است که به مراکز درمانی به بیمارستان مراجعه کند و همیشه مراجعه بیمار به بیمارستان یک کار بدون نقص نیست. به دلیل این‌که اگر شخص سن بالایی داشته باشد، مراجعه او به بیمارستان ممکن است یک ریسک بزرگ باشد.

به دلیل وجود بیماری ‌ها و ویروس‌ های متعدد که امروزه تمامی دنیا را دربر گرفته‌اند همانند کوید ۱۹ مراجعه افراد مسن به مراکز درمانی و جاهای شلوغ خطرناک می باشد و همین امر ممکن است سبب مبتلا شدن این افراد شود. به همین جهت می ‌توان از خدمات سونوگرافی در منزل استفاده کرد.

امروزه پیشرفت چشمگیری از تجهیزات پزشکی وجود داشته است و به دلیل این‌که ابعاد این تجهیزات کوچک‌تر شده‌اند، حمل و انتقال آن‌ ها به منزل بیمار یک امر بسیار راحت‌ تر می باشد

و همین امر می‌ تواند سبب شود که بیمار به آسانی از سونوگرافی در منزل خود استفاده کند و کلیه خدمات پزشکی این‌چنینی را در منزل خود بهره ببرد. 
با در نظر گرفتن مطالب بالا حتماً دریافتید که استفاده از چکاب سونوگرافی نیز حائز اهمیت بسیاری می باشد.

همان ‌طور که ذکر کریم به دلیل این‌که امروزه دستگاه های پزشکی پیشرفت بسیاری کرده اند، انتقال آن ‌ها به منزل بیمار بسیار راحت می ‌باشد و از این طریق می توان تمامی چکاپ ‌های سونوگرافی را در منزل بیمار انجام داد.

همین طور به دلیل این‌که دستگاه ‌های انتقال ‌دهنده در منزل بیماران از نسل ‌های جدید تجهیزات پزشکی سونوگرافی می باشند، عملکرد به نسبت بهتری به نسبت دستگاه های قدیمی و بیمارستانی دارند.

به دلیل این‌که دستگاه‌های سونوگرافی که در بیمارستان ‌ها و مراکز کلینیک وجود دارد، از نسل قدیمی می باشد. اما سونوگرافی هایی که می ‌توانند به منزل بیمار مراجعه کنند با در نظر گرفتن استانداردهای روز دنیا تطبیق داده شده اند و روز به‌ روز کیفیت آنها بیشتر می‌ شود.

حال ممکن است که در این راستا سوالات متعددی در هنگام مراجعه به پزشک برای سونوگرافی در منزل بیمار وجود داشته باشد و تصور کنید که ممکن است کیفیت سونوگرافی در منزل به نسبت کیفیت سونوگرافی در بیمارستان کمتر باشد.

اما یکی از خدمات مهمی که افراد در هنگام سونوگرافی در منزل برای بیمار ارائه می‌ دهند، این است که به بهترین نحو ممکن می‌تواند سونوگرافی بر بیمار انجام دهد.

سونوگرافی در منزل به چه دلیل انجام می‌گیرد؟

سونوگرافی در منزل چگونه انجام می ‌شود؟

با در نظر گرفتن رشد سریع فناوری استفاده از سونوگرافی های سیار و غیرمتمرکز توانسته جلب توجه بسیاری از بیمارانی که از کهولت سن رنج می ‌برند و توانایی خروج از منزل را ندارند، را به همراه داشته باشد.

استفاده از دستگاه‌ های کوچک کارآمد و قابل حمل برای انجام سونوگرافی در منزل سیر صعودی بسیاری داشته و اغلب افراد از این ایده استفاده می‌کنند. به دلیل این‌که اغلب افراد ترجیح می ‌دهند، در منزل شخصی خود سونوگرافی انجام دهند و این امر را به سونوگرافی در بیمارستان ترجیح می ‌دهند.

داشتن تجربه برای انجام سونوگرافی

برای انجام سونوگرافی بهتر است بدانید شخصی که قصد انجام این کار دارد، لازم است از تخصص کافی و تجربه بهره‌مند باشد. به دلیل این‌که هنگامی که یک شخص با مهارت در این زمینه اقدام به تصویربرداری به جهت سونوگرافی کند می تواند کیفیت نتیجه را رقم بزند.

متخصص که در این امر قصد انجام فعالیت دارد، باید مهارت بسیاری در این زمینه داشته باشد تا بتواند ضایعاتی که در درون بدن دارند را به واسطه سونوگرافی کشف کند و زاویه دید مناسبی از آن ‌ها را فراهم کنند تا این ضایعات بتوانند بر روی مانیتور سونوگرافی ارائه شوند.

تمامی افرادی که سونوگرافی در منزل را بر روی بیماران انجام می‌دهند، در این زمینه اطلاعات کاربردی دارند و تجربه منحصر به ‌فرد آن‌ ها می ‌تواند نتیجه اثر بخشی از سونوگرافی در منزل را به ‌همراه داشته باشد.

داشتن تجربه برای انجام سونوگرافی

روش کار سونوگرافی در منزل به چه صورت است؟

هنگامی که درخواست سونوگرافی در منزل را از پزشکان مربوطه دارید، بهتر است بدانید که سونوگرافی در منزل روش کاری همانند سونوگرافی در بیمارستان دارد.

یعنی شخص سونولژیست برای انجام سونوگرافی در منزل از شما درخواست می‌کند که به پشت یا به پهلو دراز بکشید تا بتواند به بخش ‌ها و نواحی که نیاز به عکس ‌برداری و سونوگرافی می باشد، به راحتی دسترسی داشته باشد و در این امر به بهترین نحو ممکن عملکرد داشته باشد.

سپس لازم است که ژل مخصوص را در نقاط مورد نظر که قصد انجام سونوگرافی دارد آغشته کند و به واسطه پروب بتواند تماس و اتصال را برای انجام سونوگرافی داشته باشد. بهتر است بدانید در هنگام استفاده از سونوگرافی ممکن است صداهای عجیب غریبی بشنوید.

این صدا ها همانند جیغ های شبیه به افکت‌ های آواهایی در فیلم ترسناک هستند و این امر به این دلیل اتفاق می ‌افتد که بازتاب امواج صوتی در بدن شما اتفاق می ‌افتد و جای نگرانی نمی ‌باشد.

سپس بعد از انجام کار همانند سونوگرافی در کلینیک‌ ها و بیمارستان ‌ها می توانید ژل مخصوص را از روی سطح بدن خود تمیز کنید و پزشک مدنظر نتیجه کار سونوگرافی مدنظر شما را به واسطه تصاویر متعدد ارائه می دهد.

تمامی ماجرا به همان سادگی است که در مراکز کلینیک از سونوگرافی انجام می دهید. اما این بار در محیط منزل خود با آرامش خاطر بیشتر می ‌توانید از خدمات لازم سونوگرافی در منزل بهره ببرید.

سونوگرافی دالپر بر در منزل

استفاده از سونوگرافی دالپر در منزل به جهت تصویربرداری از بافت ‌ها و اندام‌ های ثابت بدن نیز می ‌تواند اتفاق بیفتد و با همان روندی که سونوگرافی داپلر در بیمارستان ‌ها و کلینیک ‌ها انجام می‌گیرد، به واسطه امواج صوتی و الکترومغناطیسی با استفاده از دالپر نیز می‌ تواند انسداد عروق، انواع لختگی ها، میزان سرعت جریان خون و دیگر موارد را برای شما به‌ همراه داشته باشد.

سونوگرافی دالپر در منزل نیز بسیار مفید و مؤثر می باشد و اغلب افراد از این ایده استقبال خوبی داشته اند و توانسته اند در محیط آرام محل سکونت خود بهترین استفاده را از سونوگرافی ببرند.

سونوگرافی دالپر بر در منزل

مزایای استفاده از سونوگرافی در منزل چیست؟

بهتر است بدانید که مزایای متعددی برای سونوگرافی در منزل ارائه می شود و فقط استفاده از سونوگرافی در منزل به این دلیل که می ‌تواند سهولت کار را به‌ همراه داشته باشد، ارائه نمی‌ شود.

به دلیل این‌که در بسیاری از موارد این‌که افراد بتوانند انتخاب کنند از خدمات پزشکی در منزل خود به جای بیمارستان بهره مند شوند، یک ترجیح و یا یک انتخاب بسیار مهم می باشد و به نوعی در برخی موارد الزام و ضرورت کافی دارد.

همان‌ طور که ذکر کردیم امروزه به دلیل این‌که بیماری ترسناک ویروس کرونا همه‌گیر شده است و تمامی جهان با این ویروس دست ‌و پنجه نرم می‌کنند، مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستان ‌ها یک خطر بسیار بزرگ به حساب می‌ آید و می ‌تواند سبب انتشار این بیماری گردد.

همین طور توقف‌ های طولانی مدت و انتظار بسیار برای نوبت بیماران به جهت انجام سونوگرافی می‌ تواند برای سالمندان و افرادی که مبتلا به بیماری‌ های خاصی هستند و نیاز به استفاده از سونوگرافی به صورت اورژانسی دارند و یا بانوان باردار بسیار خطرناک و سخت باشد.

به غیر از تمامی موارد ذکرشده این‌که بتوان سالمندان و گروه خاصی از عزیزان همانند معلولین بانوان باردار و افرادی که توانایی راه رفتن را ندارند، به بیمارستان به جهت استفاده از سونوگرافی انتقال داد کار معقولانه‌ای نمی ‌باشد و ممکن است سبب به وجود آمدن مشکلاتی در حین جا به‌ جایی برای آن ‌ها گردد.

به همین سبب استفاده از خدمات سونوگرافی در منزل می ‌تواند یک راهکار منطقی ‌تر برای این نوع از افراد باشد و به بهترین نحو ممکن در شرایط محل سکونت خود می ‌توانند بدون به انتظار ماندن در صف‌ های طولانی سونوگرافی و دیگر موارد نگران‌کننده از خدمات سونوگرافی در منزل بهره کافی را ببرند.

با در نظر گرفتن این مطالب یکی دیگر از مزایای مفیدی که می ‌توان برای سونوگرافی در منزل عنوان کرد صرفه ‌جویی در زمان می باشد.

همین طور کیفیت دستگاه های سونوگرافی پرتابل در منزل بسیار بیشتر از دستگاه ‌هایی است که در بیمارستان‌ ها و کلینیک ‌ها ارائه می‌ شود و می ‌تواند امکان چاپ فوری تصاویر را داشته باشند. اغلب افراد استفاده از خدماتی که در منزل ارائه می شود را ترجیح می دهند.

حال با در نظر گرفتن این موارد بهترین خدمات سونوگرافی در منزل می‌ تواند برای شما ارائه شود و با در نظر داشتن تخصص و مهارت کافی افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، می ‌توان هزینه سونوگرافی در منزل را مدیریت کرد و سلامت و رضایت شما را برای انجام این امر در نظر گرفت.

مزایای استفاده از سونوگرافی در منزل چیست؟

مزایای سونوگرافی در منزل

با درنظر گرفتن تمامی مطالب ذکر شده می توان مزایای سونوگرافی در منزل را به صورت زیر خلاصه کرد:
•    بدون نیاز به مراجعه حضوری به مراکز و بیمارستان ‌ها 
•    مناسب برای بیماران مسن و بانوان باردار
•    استفاده از سونوگرافی در محیط سالم تمیز محل سکونت افراد 
•    ارائه دادن نتیجه سونوگرافی در کمترین زمان ممکن 
•    کیفیت بسیار بالا در نتیجه سونوگرافی در منزل
•    صرفه‌ جویی در زمان و هزینه ها 
•    عدم تحمل خستگی و معطلی بسیار در ترافیک و صف بیمارستان‌ ها 
•    حذف فرایند منتقل کردن بیماران به مراکز درمانی 
•    کمتر شدن خطرات ناشی از جا به جایی و انتقال بیمار به بیمارستان ‌ها 

بهتر است بدانید که نتیجه سونوگرافی در منزل عموماً فوراً آماده می ‌شود و می ‌توان عکس و تصاویر سونوگرافی در منزل را به صورت دو بعدی یا سه ‌بعدی داشته باشید تا بتوانید آن را به پزشک موردنظر خود ارائه دهید.

در نظر داشته باشید که  کیفیت تصاویر سونوگرافی در منزل بسیار بالا می‌باشد و می ‌تواند به راحتی در تشخیص و درمان بیماری کمک کند.

مزایای سونوگرافی در منزل

چه افرادی به سونوگرافی در منزل نیاز دارند؟

با در نظر گرفتن مطالبی که برای شما ذکر کردیم برخی از افراد لازم است که حتماً از خدمات سونوگرافی در منزل استفاده کنند و نیاز نیست که مراجعه حضوری به مراکز درمانی، بیمارستان ‌ها و کلینیک ‌ها داشته باشند.

حال در تلاشیم در ادامه این مطلب ذکر کنیم، اشخاصی که نیاز است حتماً از خدمات فیزیوتراپی خدمات سونوگرافی در منزل استفاده کنند شامل چه اشخاصی می شوند.
•    افراد سالمند و اشخاصی که کهولت سن زیادی دارند. 
•    بیمارانی که قابلیت حرکت کردن ندارند و توانائی جا به ‌جا شدن برای آن‌ ها وجود ندارد. 
•    اشخاصی که دچار سکته مغزی و یا آسیب‌ های مغزی نخاعی شده‌اند و تحرک برای آن ‌ها غیر ممکن است. 
•    بیمارانی که دارای شکستگی لگن و دیگر موارد این‌چنینی هستند. 
•    در زمان آلودگی هوا برای بیمارانی که از بیماری ‌های قلبی و آسم رنج می ‌برند. 
•    بیمارانی که در منزل بستری هستند، نیز باید از سونوگرافی در منزل استفاده کنند.
•    کودکانی که مراجعه آن‌ ها به مراکز درمانی سبب آلوده شدن آن ‌ها به بیماری‌ های دیگر می ‌شود.
•    معلولینی که قابلیت مراجعه به مراکز درمانی ندارند.
با در نظر گرفتن این موارد گروه های خدمات درمانی که فعالیتی در زمینه اعزام پزشک و پرستار به منزل شما دارند، می ‌توانند به هنگام درخواست شما پزشک معالج یا دستگاه سونوگرافی را برای این امر در محل سکونت شما حاضر کنند.

این افراد کارشناسان و متخصصان سونوگرافی هستند که می ‌توانند بر بالین بیمار شما حاضر شوند و با استفاده از بروزترین و جدیدترین تجهیزات سونوگرافی در کمترین زمان ممکن عکس‌برداری لازم را از نواحی موردنظر انجام می دهند و گزارش مخصوص را در اختیار شما قرار می دهند. تمامی افرادی که در این گروه‌ های خدماتی فعالیت می‌کنند، می ‌توانند به بهترین نحو ممکن گزارشات موجود سونوگرافی را در منزل برای افراد انجام دهند.

چه افرادی به سونوگرافی در منزل نیاز دارند؟

هزینه سونوگرافی در منزل به چه صورت می باشد؟

با در نظر گرفتن تمامی مطالب، حال ممکن است برای شما سوال پیش آید که ارائه خدمات سونوگرافی در منزل چه هزینه ‌ای دربر دارد؟ همیشه هزینه‌ هایی که شامل ارائه خدمات دادن برای افراد می شو، مهم شمرده می‌ شود و مسئله سونوگرافی در منزل نیز از لحاظ هزینه اهمیت مهمی دارد. بهتر است بدانید عوامل و پارامتر های متعددی می‌ توانند تعیین‌کننده هزینه سونوگرافی در منزل باشند.

به ‌عنوان نمونه یکی از مهم ‌ترین پارامتر های موجود برای آگاهی از هزینه سونوگرافی در منزل می ‌تواند میزان مسافت محل سکونت شما تا مرکز و شخصی که قصد انجام سونوگرافی در منزل برای شما دارد باشد و این امر می ‌تواند در هزینه سونوگرافی در منزل مؤثر واقع شود.

همین طور در نظر گرفتن نوع تصویربرداری سونوگرافی همانند دو بعدی سه‌ بعدی و چهار بعدی که پزشک مدنظر بیمار برای او تشخیص داده است، می ‌تواند در هزینه سونوگرافی در منزل مهم در نظر گرفته شود.

برای این‌که بتوانید از هزینه‌ های سونوگرافی در منزل اطلاع دقیقی داشته باشید، بهتر است که با مراکز درمانی که اعزام پزشک در منزل شما دارند و می ‌توانند سونوگرافی در منزل را برای شما انجام دهند، تماس حاصل کنید و با در نظر گرفتن شرایط بیمار مدنظر خود و وضعیت جسمانی او از هزینه ‌های دقیق سونوگرافی در منزل آگاهی کامل داشته باشید.

امروزه به دلیل این‌که تعرفه‌ ها و قیمت‌ های سونوگرافی با در نظر گرفتن دستگاه تجهیز شده سونوگرافی در هر مرکز متفاوت می باشد و برخی از مراکز به دلیل این‌که از علم و تکنولوژی بالاتری در راستای سونوگرافی در منزل استفاده می‌کنند، ممکن است هزینه سونوگرافی در منزل در این مراکز درمانی بیشتر شود.

برای اطلاع بیشتر از هزینه سونوگرافی در منزل بهتر است بدانید که اغلب بیمه ‌ها می‌ توانند پشتیبان خوبی برای ارائه هزینه‌ های سونوگرافی در منزل باشند و از این طریق میزانی از هزینه های موجود شما بازگشت داده می شود و سونوگرافی می‌ تواند تحت پوشش بیمه ‌ها نیز باشد.

به همین سبب در این راستا جای هیچ‌گونه نگرانی به جهت هزینه سونوگرافی در منزل وجود نخواد داشت.

سخن آخر

در این مطلب مبحث اصلی که قصد عنوان کردن آن را داشتیم، هزینه سونوگرافی در منزل بود و در تلاش بودیم که در نگاه اول اطلاعات مؤثری در راستای سونوگرافی، مکانیسم سونوگرافی، کاربردهای سونوگرافی، مزایای سونوگرافی و نحوه انجام سونوگرافی برای شما به ‌همراه داشته باشیم.

سپس در تلاش بودیم تا از انواع سونوگرافی ها بیشتر برای شما بگوییم تا در این زمینه آگاهی کاملی کسب کنید. یکی از نکات مهمی که امروزه اغلب افراد از آن استفاده می‌کنند، دریافت خدمات پزشکی در منزل منازل شخصی می باشد.

استفاده از علم سونوگرافی در منزل نیز از این قاعده مستثنی نمی ‌باشد و توانسته جایگاه خود را برای افرادی که شرایط خاصی دارند و نمی‌ توانند به جهت انجام سونوگرافی به مراکز درمانی مراجعه کنند، باز کند.

همین امر نیز ممکن است سبب به وجود آمدن نگرانی‌هایی برای این افراد از لحاظ هزینه سونوگرافی در منزل باشد.

در تلاش بودیم عوامل مؤثری که می ‌تواند بر روی هزینه‌ های سونوگرافی تاثیرگذار باشند، بیشتر صحبت کنیم تا از این طریق به سادگی بتوانید از مزایای سونوگرافی در منزل استفاده کنید و دیگر نگران هزینه سونوگرافی هر منزل نباشید.

اگر شما نیز قصد استفاده از سونوگرافی در منزل دارید با تماس گرفتن به مراکز مراکزی که می ‌توانند ارائه متخصص سونوگرافی در منزل برای شما داشته باشند، از این خدمات بهره کافی ببرید.