با ما باشید تا موضوع فیزیوتراپی در منزل غرب تهران را بررسی نماییم.
در این مقاله سعی داریم تا در خصوص فیزیوتراپی در منزل غرب تهران مطالب جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.
مجموعه آلفا طب با اخذ مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و با در اختیار داشتن کادر متخصص و مجرب آماده است تا در سریع ترین زمان ممکن برای ارائه خدمات پزشکی و پیرا پزشکی در منزل یا محل کار شما در کنار شما باشد.
تمامی پرسنل دارای مدارک و تضامین کافی نزد شرکت می باشند.
*پوشش دهی کلیه مناطق تهران
*نازل ترین قیمت و بهترین کیفیت
*امکان صدور گواهی برای ارائه به بیمه درمانی شما
همچنین درباره فیزیوتراپی، فیزیوتراپیست، مزیت های فیزیوتراپی در منزل، انواع فیزیوتراپی، عوامل تاثیرگذار در هزینه فیزیوتراپی در منزل، نکات مهم برای فیزیوتراپی در منزل و شیوه های مختلف فیزیوتراپی اطلاعات جامعی را ارائه نمایم. با ما همراه باشید.
آن چه در نوشتار فیزیوتراپی در منزل غرب تهران، مورد مطالعه قرار می گیرد:
. فیزیوتراپی چیست؟
. مزیت های فیزیوتراپی در منزل را نام ببرید؟
. فیزیوتراپی در منزل برای سالخوردگان چه مزیت هایی را به همراه دارد؟
. انواع فیزیوتراپی در منزل را نام ببرید؟
. عوامل تاثیرگذار در هزینه فیزیوتراپی در منزل را نام ببرید؟
. نقش اساسی فیزیوتراپیست چیست و در زمان انتخاب آن بایستی به چه مواردی توجه کنیم؟
فیزیوتراپی
پیش از پرداختن به موضوع فیزیوتراپی در منزل غرب تهران، لازم است با فیزیوتراپی آشنا شویم. به کارگیری از معالجه های دستی و لوازم الکتریکی به منظور یاری به افراد در مقابله بر اختلالات حرکتی را (فیزیوتراپی) می گویند.
ممکن است این اختلالات بر اثر پارکینسون، سکته مغزی، شرایط تنفسی، درد ستون فقرات و غیره در افراد ایجاد شود. در حقیقت یکی از علم های اصلی توانبخشی (فیزیوتراپی) است.
اهداف اصلی از معالجه فیزیوتراپی ارتقای دامنه حرکات، صحت کارکرد، ارتقای قدرت عضلات، توانایی عضلات، بهبود موقعیت راه رفتن، صحت و سلامت زندگی شخص، انعطاف پذیری عضلات و در انتها بهبود نتیجه کلی شخص است.
به طور کلی هر چیزی که مربوط به تحرک انسان هاست، به فیزیوتراپی مربوط می شود. فیزیوتراپیست با به کارگیری از دانش فیزیولوژی، آناتومی بدن، شناخت مشکلات متعدد و پیامدهای حرکتی حاصل از آن برای بیماران، متد درمانی مناسبی را طراحی می کنند که عبارتند از:
1) تمرین درمانی به منظور صحت موقعیت حرکتی بیماران 2) بهره مندی از تجهیزات خاص (سیستم های الکتروتراپی) 3) درمان های دستی 4) و دیگر ابزارهای لازم که به صحت بیماران کمک شایانی می کند.
فیزیوتراپیست
شخصی که با اشراف بر علوم موجود در فیزیولوژی، آناتومی، کینزیولوژی و ... همچون یک متخصص در به حرکت در آوردن بدن، شناخت و آگاهی کافی داشته باشد و بهترین و مناسب ترین برنامه های درمانی را برای افراد صدمه دیده به کار می برد، فیزیوتراپیست می گویند. فیزیوتراپیست در درمان بیماری هایی مانند:
1) ارتوپدی 2) سوختگی 3) نورولوژیک 4) کودکان 5) مشکلات قلبی و تنفسی 6) اختلالات مربوط به کف لگن 7) مشکلات پوستی و روماتیسمی و بیماران نیازمند به بستری در منزل مانند انجام جراحی، بعد از بارداری و ... مساعدت و یاری می کنند.
فیزیوتراپی در منزل غرب تهران
حال که با فیزیوتراپی و فیزیوتراپیست آشنا شدید، بهتر است در مورد معالجه فیزیوتراپی در منزل غرب تهران مطالبی را بیان کنیم.
بعضی از بیماران به دلیل مشکلات جسمی با عدم حرکت همراه هستند و قادر به خارج شدن از منزل و مراجعه به مراکز درمانی و یا کلینیک ها نمی باشند اما به معالجه و کمک فیزیوتراپی نیاز دارند.
برهمین اساس، خدمات فیزیوتراپی در منزل غرب تهران، بنا بر عوامل مختلف به منظور مساعدت به بیماران انجام می گیرد.
در برخی موارد ممکن است بیماران به شدت، دچار صدمه شوند و به قدری با درد و ناراحتی همراه باشند که خروج از منزل برای پروسه درمانی امری سخت و طاقت فرسا باشد.
اما در برخی موارد دیگر، انجام مراحل درمانی در منزل برای بیماران راحت تر است و ترجیح می دهند که معالجه فیزیوتراپی را به منظور حفظ بهبودی و عملکرد بدن در منزل تحت نظر مجرب ترین فیزیوتراپیست ها انجام دهند.
بهتر است متذکر شویم که فیزیوتراپیست ها کلیه خدمات ویزیت در منزل و معالجه را به صورت منظم جهبرایت افراد مبتلا به پارکینسون، ام اس و سکته قلبی و مغزی انجام می دهند.
علاوه بر این، برای افرادی که جراحی هایی نظیر عمل مفصل لگن و یا تعویض کشکک زانو را انجام داده اند و افرادی که با عدم تعادل همراه هستند، می توانند از فیزیوتراپی در منزل بهره مند شوند.
همچنین معالجه های تسکینی به منظور تثبیت موقعیت را در بازدیدهای خانگی آموزش دیده اند. به طور معمول تمامی مشکلات و صدماتی را که متخصصین و فیزیوتراپیست ها به صورت منظم در مراکز درمانی مورد ارزیابی و رسیدگی قرار می دهند، می توان به راحتی در منزل بهره مند شد.
انجام فیزیوتراپی در خانه این امکان را برای سایر اعضای خانواده فراهم می کند تا در پروسه معالجه حضور داشته و از موقعیت بیمار، درک کامل تری داشته باشند.
مزایای فیزیوتراپی در منزل غرب تهران
به طور معمول انجام فیزیوتراپی در خانه از مزیت های متعددی برخوردار است:
· یکی از بارزترین فواید فیزیوتراپی در منزل را می توان به دریافت معالجه بیماران متذکر شد که این امر به آسانی صورت می پذیرد.
· تمامی اعضای خانواده می توانند بدون نیاز به مرخصی در جلسات درمانی، بیمار را همراهی کنند.
· بیماران با انجام فیزیوتراپی در منزل، انرژی خود را بیشتر برای انجام درمان های دستی و دستگاه های الکتروتراپی متمرکز می کنند و از این طریق، انگیزه خود را حفظ می کنند.
· یکی دیگر از مزیت های فیزیوتراپی در منزل غرب تهران را می توان به این مورد اشاره کرد که بیماران با تمریناتی که بایستی به تنهایی آن ها را در منزل انجام دهند، آشنایی بیشتری پیدا می کنند.
· با حضور فیزیوتراپیست های مجرب، بیماران می توانند علاوه بر احساس راحتی بیشتر، جلسات درمانی خود را به صورت منظم در منزل انجام دهند.
· بیماران از مراقبت های شخصی از طریق فیزیوتراپیست ها بهره مند می شوند، فارغ از این که در کلینیک ها و یا بیمارستان ها مدتی را سپری کنند.
· فیزیوتراپی در منزل غرب تهران می تواند گزینه ایمن و آسان برای تمامی بیماران در نظر گرفته شود. مخصوصاً برای بیمارانی که به منظور رسیدن به کلینیک با مشکلاتی مواجه هستند و یا با عدم توانایی حرکتی همراه هستند.
· همچنین سبب صرفه جویی در هزینه های حمل و نقل می شود که این موضوع در شهرهای بزرگی نظیر تهران، نکته حائز اهمیتی به شمار می آید.
· با بهره مندی از فیزیوتراپی در منزل غرب تهران، بیماران بیشتری می توانند در جلسات درمانی فیزیوتراپی و پیشگیری از روند بیماری سلامتی خود را حفظ کنند.
کلیه موارد نامبرده از مزیت های فیزیوتراپی در منزل غرب تهران است که بیماران می توانند از آن بهره مند شوند.
چه زمانی بیماران به معالجه فیزیوتراپی در منزل نیاز دارند؟
زندگی مدرن با تمامی امکانات و خوبی ها می تواند اثرات مخربی را برای سلامتی فرد از جمله کشیدگی، زانو درد، رگ به رگ شدن گردن، کمر درد را به همراه داشته باشد. در مجموع اختلالات فوق بخشی از زندگی هر فرد به حساب می آیند.
هنگامی که با درد و ناراحتی خاصی همراه هستید که مدتی است رفع نگردیده و پس از انجام حرکات خاصی حس درد بیشتری می کنید، مراجعه به فیزیوتراپیست می تواند به کاهش میزان درد شما کمک زیادی کند.
همان طور که گفتیم، فیزیوتراپی بخش متنوع و وسیعی از تخصص ها را شامل می شود که افراد می توانند به راحتی از آن بهره مند شوند و مشکلات خود را معالجه کنند.
یکی از مشکلاتی که از طریق فیزیوتراپی درمان می شود را می توان به اختلالات (عصبی- عضلانی- اسکلتی) اشاره کرد که شامل تمامی دردها مانند آرتروز، کمر درد، صدمه شلاقی گردن، زانو درد، صدمات ورزشی می شود. از اختلالات عمده ای که اغلب نیاز به فیزیوتراپی در منزل غرب تهران دارند می توان به موارد زیر اشاره داشت:
فلج:
انجام پیوسته و منظم معالجات فیزیوتراپی سبب بهبود قدرت عضلانی و هماهنگی در بیماران می شود. در نهایت این امر سبب می گردد تا بیماران فلج بتوانند تحرک و فعالیت بدنی داشته باشند.
عارضه پارکینسون:
اختلال حرکتی پارکینسون نیز از طریق فیزیوتراپی معالجه می شود و شخص می تواند با افزایش توانایی و آزادی حرکتی به بهبود اندام های حرکتی خود کمک شایانی کند.
پیامدهای پس از سکته قلبی:
از دیگر مواردی که بیماران می توانند از فیزیوتراپی در منزل غرب تهران بهره مند شوند، به معالجه بیماران بعد از سکته قلبی می توان اشاره کرد که به تقلیل مقدار ضربان قلب و همچنین فشار خون شخص در هنگام استراحت و یا در طی فعالیت های ورزشی کمک شایانی می کند.
کمر درد:
قرار گرفتن بدن به صورت غیر استاندارد و نادرست، یکجانشینی، بی تحرکی و سفرهای روزانه می تواند به تدریج سبب دردهای مزمن و پیوسته کمر در بیماران شود. به این ترتیب شما با کمک فیزیوتراپی در منزل توسط مجرب ترین فیزیوتراپیست ها می توانید تا حد قابل توجهی از شدت درد و ناراحتی خود بکاهید و به تسریع روند بهبودی کمک کنید.
مشکلات تنفسی:
بیمارانی که با مشکلات تنفسی مانند عارضه مزمن انسداد ریوی، آسم و یا فیبروز کیستیک همراه هستند، می توانند از فیزیوتراپی در منزل بهره مند شوند.
عارضه مزمن انسداد ریه:
فیزیوتراپی می تواند همچون قسمتی از طرحی همه جانبه و توانبخشی کلی در بیماران عمل کند. ثابت گردیده که این گروه از بیماران با انجام فیزیوتراپی در منزل در معالجه مداخله به نتیجه مثمر ثمری دست یافته اند.
آسم:
فیزیوتراپی در منزل به تمرین عضلات مرتبط به سیستم تنفسی بیماران نیز کمک بسیاری می کند. بر همین اساس انجام آن سبب تقلیل ظهور حملات آسم و بهبود توانایی فیزیکی و تنفس در بیماران می شود.
فیزیوتراپی کودکان:
کودکانی که با اختلالات مادرزادی (فلج مغزی) همراه هستند و خروج آن ها از منزل برای درمان سخت و دشوار است، با استفاده از فیزیوتراپی در منزل می توانند در دستیابی به توانایی های بالقوه خود مثمر ثمر واقع شوند.
توانبخشی پس از جراحی:
بیمارانی که به تازگی تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، می توانند با بهره مندی از فیزیوتراپی در منزل به بازگشت تسریع وضعیت طبیعی و نرمال خود کمک شایانی کنند.
شما با کمک فیزیوتراپیست می توانید مراحل درمانی خود را به راحتی در منزل انجام دهید و مجدداً توانایی حرکتی خود را در کوتاهترین زمان به دست آورید.
کلیه مشکلات نامبرده به راحتی از طریق فیزیوتراپی در منزل غرب تهران درمان می شود و بیماران می توانند در کمترین زمان و بدون عدم خستگی در رفت و آمد از مزیت های این متد درمانی بهره مند شوند.
بیمارانی که می توانند از فیزیوتراپی در منزل بهره مند شوند
o بیمارانی که با ترک استخوان و یا شکستگی یکی از اندام های حرکتی همراه هستند، انجام فیزیوتراپی در منزل می تواند برای آن ها اثربخش باشد.
o گروه دیگری از بیماران که می توانند از مزیت های فیزیوتراپی در منزل بهره مند شوند را می توان به افرادی که با مشکلات ستون فقرات همراه هستند، اشاره نمود.
o ورزشکارانی که در حین انجام تمرینات فیزیکی با کشیدگی رباط صلیبی مواجه شده اند، فیزیوتراپی در منزل برای آن ها گزینه مناسبی است.
o افرادی که با اختلالات ارتوپدیک نظیر پیچ خوردگی مچ پا، مشکلات مفصلی و یا تعویض مفصل ران و یا زانو همراه هستند، انجام فیزیوتراپی در منزل برای آن ها سودمند است.
o گروه دیگری از بیماران که می توانند از فیزیوتراپی در منزل بهره مند شوند را می توان به سالمندان اشاره نمود که این امر به دلیل عدم توان حرکتی و یا کهولت سن می تواند برای آن ها مثمر ثمر باشد.
o انجام فیزیوتراپی تنفسی در منزل برای بیماران مبتلا به کرونا از جمله مواردی است که در تسریع روند بهبودی بیماران اثربخش است.
فیزیوتراپی در شرایط کرونا
برای اغلب بیماران، متوقف نمودن پروسه توانبخشی به منظور حفظ سلامتی و تسریع بهبودی می تواند مضر و خطرناک باشد.
از سوی دیگر در شرایط کرونا که همه افراد بایستی دستورالعمل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را برای محفوظ ماندن از این ویروس رعایت کنند، مناسب ترین گزینه به منظور دریافت معالجه و بهره مندی از خدمات فیزیوتراپی انجام آن در محیط امن منزل است.
این امر با شخصی سازی معالجه و رعایت فاصله استاندارد بین فیزیوتراپیست و بیمار، علاوه بر حفظ بهبودی بیماران به محافظت از ویروس کرونا به این گروه از بیماران که در شرایط خاصی قرار دارند، کمک شایانی می کند.
فیزیوتراپی در منزل با کمک فیزیوتراپیست خانم
اغلب مراکز خدمات درمانی به منظور رفاه حال بیماران از درمانگر خانم برای ارائه خدمات فیزیوتراپی در منزل استفاده می کنند.
امروزه در تمامی مناطق تهران به خصوص منطقه غرب، فیزیوتراپیست خانم برای ارائه بهترین و موثرترین خدمات فیزیوتراپی به بانوان آماده خدمت رسانی هستند. مطالعات بیانگر ارتباط عاطفی میان درمانگر و بیماران است زیرا این امر عملکرد چشمگیری در رابطه عاطفی و روحیه بانوان به همراه دارد.
در کشورمان به علت مطرح شدن مسائل مذهبی و فرهنگی، ارتباط عاطفی از سوی مجرب ترین فیزیوتراپیست های خانم برای معالجه بیماران امری حائز اهمیت است.
فعالیت های ورزشی فیزیوتراپی
انجام حرکات فیزیکی ویژه و تمرین درمانی برای فیزیوتراپی، مزیت بارزی به همراه دارد که فرد بیمار پس از پایان جلسه درمانی توسط فیزیوتراپیست می تواند به تنهایی ادامه حرکات ورزشی مناسب را در منزل انجام دهد.
البته بایستی متذکر شد که زمان و نوع حرکات و تمرینات مناسب از سوی فیزیوتراپیست های مجرب آموزش داده شود و دقیقاً براساس گفته های وی در تعداد دفعات و زمان مشخصی این حرکات را انجام دهید.
این تمرینات به منظور دستیابی مجدد توانایی عضو تضعیف شده است که از این طریق بدن برای ترمیم و راه اندازی مجدد بخش آسیب دیده بهبود می یابد. در گام های نخست، هدف از انجام تمرینات درمانی، کاهش التهاب و درد و یا حذف کلی آن است. بیشترین شیوه ها و تمرینات فیزیوتراپی شامل:
فعالیت های دامنه حرکتی، تمرینات کششی و استقامتی، فعالیت های عملکردی و عضله ها و فعالیت های حفظ تعادل و هماهنگی اعضای بدن است.
نکته حائز اهمیتی که درباره تمرینات فیزیوتراپی بایستی متذکر شویم این است که بایستی به صورت خودسرانه انجام آن ها را متوقف کنیم، بلکه همچون دارو درمانی که بایستی تحت نظر متخصصین مرتبط قرار گیریم، از این متد درمانی بهره مند شویم.
مراحل درمانی فیزیوتراپیست در منزل
در نخستین جلسه درمانی، تشخیص و ارزیابی های لازم از طریق فیزیوتراپیست انجام می گیرد. ارزیابی های فوق شامل معاینه فیزیکی و سابقه پزشکی بیمار است.
بعد از این که فیزیوتراپیست از عارضه شخص بیمار به نتیجه کاملی رسید، مناسب ترین پلن درمانی را برای بیمار، در نظر می گیرد و در نخستین جلسه، فعالیت درمانی را آغاز می کند.
بهتر است بدانید که مدت زمان نخستین جلسه درمانی تقریباً شصت دقیقه خواهد بود. البته لازم است یک الی دو نفر از اعضای خانواده در این جلسات درمانی فیزیوتراپی در منزل، بیمار را همراهی کنند تا از این طریق نکات مهم و برنامه های تمرینی فیزیوتراپ را یادداشت و در طی روز این تمرینات را به صورت منظم برای تسریع در بهبودی انجام دهند.
فیزیوتراپیست پس از تشخیص، مناسب ترین محل در منزل را برای انجام فیزیوتراپی در نظر می گیرند. زیرا انتخاب محل بسیار حائز اهمیت است.
محل انتخابی شما بایستی دارای مناسب ترین دما و نور کافی باشد. ممکن است فیزیوتراپیست برای انجام مراحل درمانی، ابزارهای مخصوص و یا دستگاه الکتروتراپی را به منزل بیاورد.
به این ترتیب اطمینان کامل داشته باشید که محیط کافی به منظور انتقال و انجام تمرینات فیزیوتراپی در اختیار دارید.
بهتر است اتاق مخصوص فیزیوتراپی از وسایل بزرگ و یا برنده دور باشد، به این علت که شاید در زمان تمرینات حرکتی، بیمار نتواند تعادل خود را حفظ نموده و به زمین بیفتد و در نهایت با وسایل موجود در اتاق برخورد کرده و دچار صدمه شود.
علاوه بر این، لازم است تا کلیه جلسات درمانی در یک اتاق انجام شود تا بیمار امنیت بیشتری داشته باشد. سکوت و آرامش، گام بعدی در فیزیوتراپی در منزل است که از نظر فیزیوتراپیست ها امری مهم و ضروری است.
زمان جلسات درمانی فیزیوتراپی بایستی به گونه ای تنظیم گردد که در این بین وقفه ای ایجاد نشود. بهتر است در زمان انجام تمرینات فیزیوتراپی، اتاق بیمار بدون حضور اعضای خانواده و یا حیوانات خانگی باشد و محلی امن و آرامی را برای حال بیماران فراهم کنید. همچنین برای تمرکز فیزیوتراپیست، مواردی که سبب عدم تمرکز وی می شود را از محل دور کنید.
مزیت های فیزیوتراپی
بیماران در هر رده سنی فارغ از هر عارضه و یا آسیبی می توانند از فیزیوتراپی برای تسکین درد بهره مند شوند.
زمانی که شما با مجرب ترین فیزیوتراپیست مشورت می کنید، وی برای شما برنامه درمانی را بر اساس وضعیت جسمی طراحی می کند تا از این طریق از زندگی فعال و سالمی در آینده برخوردار باشید. حال به چند مورد از مزیت های فیزیوتراپی اشاره می کنیم:
تسکین درد:
تسکین پیوسته درد یکی از بزرگترین مزیت های فیزیوتراپی محسوب می شود. ممکن است ناراحتی و دردهایی که به تدریج در بدن احساس می کنید، بر اثر عوامل متعددی نظیر کمردردهای مزمن که بر اثر بالارفتن سن و یا موقعیت نادرست بدن و همچنین صدمات ناشی از فعالیت های ورزشی ایجاد می شود، باشد.
چنان چه درد مانع از انجام امور روزمره می شود، بایستی آن را همچون نشانه ای برای تعیین ویزیت با فیزیوتراپیست در نظر بگیرید. همان طور که اشاره کردیم، جلسات منظم فیزیوتراپی علاوه بر تقلیل درد، سبب کاهش وابستگی شما به مسکن های قوی می شود که در نهایت این امر سلامتی جسمی و روحی شما را تضمین می کند.
تحرک و تعادل بهتر:
بیمارانی که پس از عمل جراحی و یا جراحت بهبود می یابند، به طور معمول به بستری بیشتر نیازی دارند که این امر زمان بیشتری را می طلبد تا بیمار مجدداً سلامتی خود را به دست آورد.
در چنین شرایطی داشتن تحرک یک چالش است و داشتن امور روزمره به علت درد و ناراحتی امکانپذیر نخواهد بود. در موارد فوق، فیزیوتراپی می تواند موثرترین شیوه درمانی برای بهبود بیماران به حساب آید.
جلوگیری از عمل جراحی گسترده:
در برخی موارد، جراحی می تواند امری اجتناب ناپذیر باشد به خصوص در مواردی که شخص با صدمات بیشتری همراه باشد. دوران نقاهت اغلب بیماران به منظور تسریع در بهبودی پس از عمل جراحی به جلسات فیزیوتراپی مشخصی برای انعطاف پذیری بیشتر بدن نیاز دارد.
چنان چه دچار مشکلی هستید که به انجام جراحی نیاز دارد، بر مبنای تشخیص متخصصین، انواع متدهای درمانی به بیماران توصیه می شود که می توانید معالجات لازم را همراه با شیوه های کمکی تعیین کنید.
بافت های آسیب دیده بدن از طریق فیزیوتراپی بهبود می یابد و به تدریج همچون کاتالیزور برای تعادل و حرکت صاف شخص عمل می کند.
مدیریت اختلالات مرتبط به سن:
با بالا رفتن سن، عضلات و مفاصل به تدریج ضعیف می شوند. به عبارت دیگر اشخاص بیشتر در برابر صدمات و دیگر پیامدها نظیر پوکی استخوان و آرتروز قرار می گیرند.
به منظور مقابله با تمامی بیماری ها، پیش از این که مشکلات ریشه دار شوند، بایستی موضوع را با یک فیزیوتراپیست در میان گذارید. تمرینات تجویز شده به بیماران بعد از یک جلسه فیزیکی سبب هماهنگی و بهبود حرکت اندام های آسیب دیده می شود.
تمامی موارد نامبرده از مزیت های فیزیوتراپی است که بیماران می توانند این متدهای درمانی موثر را جایگزین مسکن های تسکین دهنده درد که می تواند اثرات منفی را در پی داشته باشد، نمایند.
دستورالعمل های مهم برای فیزیوتراپی در منزل غرب تهران
جلسات درمانی فیزیوتراپی در منزل به بهبود سریعتر بیماری های مزمن و صدمات حاد، کمک شایانی می کند. البته در این راستا بایستی نکات مهمی را متذکر شویم:
مناسب ترین مکان در منزل که دارای نور کافی، تهویه مطلوب و دور از آشفتگی است را برای جلسات درمانی و قرارگیری دستگاه های ورزشی انتخاب کنید تا آرامش بیمار و فیزیوتراپیست فراهم شود.
برای انجام تمرینات فیزیوتراپی از لباس های راحت استفاده کنید، به این علت که فیزیوتراپیست بایستی حرکات مفصلی و ثبات شما را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهد.
بایستی در خصوص عارضه ایجاد شده با فیزیوتراپیست، گفت و گو کنید تا با انجام جلسات درمانی، به نتیجه قابل قبولی برای قدرت اندام های حرکتی دست یابید.
اطلاعاتی نظیر شیوه شروع درد و ناراحتی، مدت و ماهیت درد را با فیزیوتراپیست در میان گذارید.
مراقب تمریناتی که از سوی فیزیوتراپیست ارائه شده است باشید و چنان چه در خصوص انجام آن اطلاع و یا اطمینانی ندارید، بهتر است با وی صحبت کنید.
از مهمترین نکاتی که در انجام فیزیوتراپی در منزل بایستی به آن پایبند باشید، تلاش و کوشش شما در انجام تمرینات فیزیکی مناسب است تا از این طریق به نتایج دلخواه خود برای بهبودی کامل دست یابید.
فیزیوتراپی در خانه برای سالمندان و مزیت های آن
بالغ بر هفتاد و پنج درصد از بیمارانی که نیازمند مراقبت در منزل هستند، سالمندان می باشند که برای مدیریت بیشتر به مساعدت و یاری نیاز دارند.
در حقیقت این گروه از افراد غالباً با محدودیت های شناختی و یا جسمی همراه هستند. در این بخش سعی داریم تا درباره مزیت های فیزیوتراپی در منزل غرب تهران برای سالمندان، مطالبی را متذکر شویم:
- بستری شدن و ریسک سقوط در بیمارستان و همچنین میزان فوتی ها تا حد قابل توجهی از طریق فیزیوتراپی در منزل کاهش می یابد.
- سلامتی و صحت کلی جسمی بیماران سالخورده را بهبود می بخشد.
- راندمان اجتماعی را در افراد سالخورده افزایش می دهد.
- انجام تمرینات فیزیوتراپی در منزل سبب کنترل بیشتر سالمندان منزوی می شود.
- بستری مجدد سالمند در بیمارستان و بهره مندی از مراقبت های بهداشتی را تا حد قابل توجهی تقلیل می دهد.
- آموزش های لازم در رابطه با خود مدیریتی را به سالمندان ارائه می دهند و سبب ارتقای کارکرد در بیماران سالمند می شوند و در نهایت این گروه از افراد با امنیت بیشتر و طولانی تر در جامعه زندگی می کنند.
- با انجام تمرینات مناسب، تحرک افراد سالمند و اختلالات تعادلی تا حد قابل توجهی تقلیل می یابد.
- یکی دیگر از مزیت های فیزیوتراپی در منزل برای سالخوردگان را می توان به استفاده از تمرینات و دستگاه های تقویتی برای توان و بهبود عضلات متذکر شد.
- در مجموع انجام این تمرینات در خانه سبب ارتقای کیفیت زندگی سالمندان و کاهش هزینه های مراقبتی بهداشتی در آن ها می شود.
کلیه موارد بیان شده سبب گردیده که تمامی سالمندان از فیزیوتراپی در منزل غرب تهران بهره مند شوند و دوران سالخوردگی را به راحتی مدیریت کنند.
چرا بایستی تمرینات و حرکات فیزیوتراپی در منزل را انجام دهیم؟
براساس مطالعات انجام شده، فیزیوتراپیست ها به این نتیجه رسیده اند که انجام تمرینات و حرکات مناسب فیزیوتراپی شیوه مناسبی برای کمک به معالجه و جلوگیری از صدمات و مشکلات مربوط به اختلالات متعدد است.
در خصوص فیزیوتراپیست ها بایستی بیان کنیم که آن ها کارشناسان پزشکی آموزش دیده ای هستند که از تمرین های فوق به منظور تقویت عضلات و همچنین بالا بردن راندمان فیزیکی شخص بیمار استفاده می کنند.
در وهله نخست اختلالات موجود در بیماران را مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهند. سپس با توجه به تجارب و مهارت هایی که در این رابطه کسب نموده اند، مناسب ترین برنامه درمانی را برای تسریع در بهبودی بیماران ارائه می کنند. این تمرینات از حرکات سبک و ساده تا پوزیشن های پیچیده و سطح بالایی را شامل می شوند.
انجام تمرینات تجویز شده به بازیابی راندمان کلی و ترمیم مجدد بدن کمک شایانی می کند. همچون استفاده از داروها، تنها در صورتی شما از مصرف آن ها به بهترین نتیجه دست می یابید که طبق تجویز پزشک معالج، آن ها را در طی روز استفاده کنید.
اگر معالجه فیزیوتراپی به درستی و تحت نظر مجرب ترین فیزیوتراپیست ها انجام شود، می تواند در یک بازه زمانی مشخص مثمر ثمر واقع گردد.
نکته مهم این است که فیزیوتراپی در منزل به بازیابی موقعیت ذهنی و احساسی شخص به منظور طرح درمانی جامع و کلی، امری مهم و ضروری است که افراد متعدد می توانند از آن بهره مند شوند.
انواع فعالیت های فیزیوتراپیست در منزل
به طور کلی فعالیت های فیزیوتراپیست به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:
فاقد از دستگاه ها و تجهیزات پزشکی
فعالیت هایی مانند اصلاح حرکتی، معالجه های دستی و غیره در این گروه از خدمات فیزیوتراپی قرار می گیرند. در این اقدامات، فیزیوتراپیست با بهره مندی از درمان های دستی کمک شایانی در جهت حفظ بهبود پروسه معالجه توانبخشی و بیماران دارند.
فیزیوتراپی از طریق تجهیزات پزشکی
بعضی از دستگاه ها و ابزارهای مخصوص فیزیوتراپی قابل انتقال بوده و فیزیوتراپیست می تواند به راحتی برای پروسه جلسات درمانی به منزل بیمار ببرد. به عنوان مثال دستگاه الکتروتراپی و یا طب سوزنی از ابزارهایی هستند که برای درمان در منزل در فیزیوتراپی استفاده می شوند.
الکتروتراپی
درمان پزشکی که به منظور تحریک بافت های حرکت و همچنین تسکین درد که به دلیل صدمات عضلانی و اسکلتی شخص دچار درد و ناراحتی می شود، الکتروتراپی می گویند. متد درمانی فوق مبتنی بر استفاده از جریان الکتریکی به منظور تحریک عضلات بوده و کاملاً بی خطر بر روی بدن عمل می کند.
در شیوه فوق، فیزیوتراپیست الکترودها را روی بدن بیمار قرار می دهند و با برقراری جریانات الکتریکی، بیمار لرزش اندکی را روی پوست حس می کند.
در اغلب موارد، درمان های فیزیوتراپی و الکتروتراپی همراه با هم به منظور تسکین و معالجه دردهای حرکتی به کار برده می شود تا از این طریق سبب تسریع بهبودی بیماران شود. بعضی از بیماران برای بهبود حرکت روزانه و کیفیت زندگی تحت معالجه (TENS) قرار می گیرند.
اغلب فیزیوتراپیست ها متعقدند که در کنار شیوه های ورزشی ملایم و یا یوگا، الکتروتراپی می تواند در بهبود راندمان اندام های حرکتی بدن موثر واقع گردد.
خدمات فیزیوتراپی در منزل غرب تهران
فیزیوتراپی گردن:
امروزه با توجه به وجود لپ تاپ، گوشی های هوشمند، کتاب و استفاده ناصحیح از آن ها، گردن به تدریج در معرض صدمات متعددی قرار می گیرد.
گردن، وزن سر را تحمل می کند و در زمان کار و یا مطالعه با وسایل تکنولوژی می تواند صدمات جدی را در فرد به وجود آورد.
فیزیوتراپیست های مجرب با ارائه بهترین خدمات در منزل و استفاده از حرکات و تمرینات متعدد، سعی می کنند تا صدمات گردن را تا حد بسیاری کاهش داده و بیماران را به سمت تندرستی و صحت سوق دهند.
فیزیوتراپی کمر:
با افزایش سن، ستون فقرات و کمر با صدمات و دردهای بسیاری از جمله دردهای مزمن، Trigger Points و یا سوزن سوزن شدن و غیره همراه می شود که در این راستا فیزیوتراپیست ها می توانند تا حد بسیاری از شدت میزان درد و ناراحتی در بیماران بکاهند.
فیزیوتراپیست ها از شیوه های متعددی برای درمان و بهبود بیماران استفاده می کنند که هر یک از این تمرینات با توجه به صدمات و موقعیت بیماران در نظر گرفته می شود.
برخی از شیوه هایی که می تواند در انجام فیزیوتراپی کمر مثمر ثمر واقع گردد شامل درمان های دستی، ورزش درمانی، طب سوزنی، تحریک الکتریکی اعصاب و غیره است.
فیزیوتراپی شانه یخ زده:
از دیگر فیزیوتراپی هایی که در منزل انجام می شود، مختص شانه یخ زده است. این عضو بدن یکی دیگر از مفصل های پرتحرک در بدن است که بسیار در معرض صدمات و یا آسیب ها قرار می گیرد. اغلب این صدمات چنان چه به موقع تشخیص داده شوند، با انجام تمرینات اصلاحی و دیگر شیوه های فیزیوتراپی قابل معالجه و بهبود هستند.
فیزیوتراپی دست:
اگر دقت کرده باشید، شما با کمک دستتان، امور بسیاری را در طی روز انجام می دهید. به این ترتیب دست نیز براثر امور متعددی که در طی روز انجام می دهید، ممکن است در معرض صدمات و دردهایی مانند قطع تاندون، آرتروز، دردهای حاد، شکستگی در نواحی متعدد قرار گیرد. بر همین اساس، فیزیوتراپیست ها با توجه به مهارت و دانشی که در این زمینه به دست آورده اند، می تواند به درمان و پیشگیری از روند صدمات در بیماران کمک شایانی کنند.
فیزیوتراپی زانو:
اصلی ترین عضو بدن زانو است که ممکن است افراد به سلامت آن دقت کمتری داشته باشند. این عضو به دلیل تنوع حرکات بسیار نظیر خم کردن پا، راه رفتن، بالا رفتن از پله ها و غیره سبب گردیده که تمامی امور را برای هر شخص راحت تر و آسان کند.
به همین دلیل شاید با صدمات بسیاری مانند تخریب مفصل زانو، آرتروز، شکستگی، مینیسک های زانو و صدمه رباط ها و سایر مشکلات دیگر همراه گردد.
بهره مندی از فیزیوتراپی در منزل به منظور چنین صدماتی می تواند امری موثر به شمار آید. فیزیوتراپیست های مجرب با توجه به صدمات ایجاد شده و آموزش ها و مهارت هایی که در این زمینه به دست آورده اند، می توانند به شیوه های متعدد نظیر الکتروتراپی، طب سوزنی، تمرینات طبی، استفاده از گرما و غیره به روند بهبودی بیماران کمک بسیاری نمایند.
فیزیوتراپی لگن:
در صورتی که با دردهای مرتبط در ناحیه لگن مانند کف لگن، دنبالچه، آلت تناسلی، مقعد با درد و یا ناراحتی همراه شدید، ممکن است دردهای حاصل؛ مرتبط به لگن باشد که در چنین شرایطی انجام فیزیوتراپی لگن در منزل می تواند به درمان بیماران کمک به سزایی کند.
در برخی موارد دردهای عضلانی و یا مفاصل به حدی شدید است که مانع از انجام امور روزانه شخص می شود و در نتیجه حرکت را برای شخص، سخت و دشوار می کند.
فیزیوتراپیست با بررسی دقیق فرد بیمار و با توجه به شرایط فعلی وی، متدها و شیوه های متعددی را به منظور پیشرفت کارکرد بدن به بیماران مبتلا به اختلالات لگن معرفی می کنند.
فیزیوتراپی پا:
از جمله فیزیوتراپی هایی که در منزل توسط فیزیوتراپیست ها انجام می شود را می توان به این موضوع اشاره کرد. زیرا این اندام نیز یکی از آسیب پذیرترین عضوهای بدن است که در صورت عدم درمان، سبب خانه نشینی فرد می شود.
انجام تمرینات فیزیکی نرم و سبک می تواند تا حد قابل توجهی مشکلات ناحیه پا را در بیماران کاهش دهد و سبب تسریع روند بهبودی در آن ها شود.
چنان چه بیماران در محیط امن و آرام منزل، زمان کافی برای انجام حرکات ورزشی را دارند، می توانند از مناسب ترین و استانداردترین تمرینات مناسب با وضعیت جسمی خود بهره مند شوند.
اما در صورتی که قادر نیستید به تنهایی این حرکات را در منزل انجام دهید، فیزیوتراپی در منزل غرب تهران می تواند به درمان و بهبودی شما کمک شایانی کند.
فیزیوتراپی پارگی رباط صلیبی:
رباط صلیبی در ناحیه زانو از لغزش های استخوان ساق پا در بخش تحتانی استخوان ران پیشگیری می کند. با توجه به میزان صدمه در هنگام پارگی رباط صلیبی، متخصصین داروهای تجویزی مناسب و یا انجام عمل جراحی و حتی تمرینات فیزیوتراپی منظم را به بیماران توصیه می کنند.
دامنه حرکتی فرد که با پارگی این بخش همراه شده است، تا حد بسیاری تقلیل می یابد و برای برگشت اندام ها به شکل طبیعی خود بایستی تحت نظر مجرب ترین متخصصین فیزیوتراپیست مراحل درمانی انجام گیرد.
در چنین شرایطی که انتقال بیمار امری سخت و دشوار است و بیمار را با درد و رنج بسیاری مواجه می کند و یا بستری به مدت دو هفته و یا بیشتر روی روحیه فرد تاثیر می گذارد، پیشنهاد می شود که این گروه از بیماران از خدمات فیزیوتراپی در منزل برای پارگی رباط صلیبی بهره مند شوند.
فیزیوتراپی بیمار پارکینسون:
از اختلالاتی که در دستگاه عصبی و همچنین نتیجه سلول های دوپامین در قسمت مغز ایجاد می شود و به شکل مستقیم روی سایر اندام های حرکتی تاثیر می گذارد، عارضه پارکینسون در بیماران است.
اغلب متخصصین علاوه بر تجویز داروهای مصرفی، انجام تمرینات فیزیوتراپی را برای تسریع بهبودی به این گروه از بیماران توصیه می کنند.
این گروه از بیماران با عدم توانایی در راه رفتن همراه هستند و از سوی دیگر انجام این حرکات برای معالجه آن ها امری حائز اهمیت محسوب می شود. به همین منظور متخصصین برای کمک به این بیماران، فیزیوتراپی در منزل را توصیه می کنند.
تمامی موارد نامبرده از اختلالاتی است که بیماران با کمک فیزیوتراپیست ها می توانند تمرینات و حرکات ورزشی مناسب را در منزل به آسانی انجام دهند و بهبودی کامل را به دست آورند.
فیزیوتراپی در منزل در بیماران نورولوژیک
در حقیقت مشکلاتی که مربوط به سیستم عصبی افراد است و در نتیجه سبب عدم حرکت صحیح در بیماران می شود نظیر:
1) پارکینسون 2) ام اس 3) ضایعات نخاعی 4) سکته مغزی 5) ضربه مغزی از بیماری های حوزه نورولوژیک است که این گروه از بیماران به دلیل عدم توانایی حرکت و خروج از منزل می توانند برای پروسه درمانی از فیزیوتراپی در منزل بهره مند شوند.
فیزیوتراپی در منزل برای بیماران پوستی و روماتیسمی
گروه دیگری از بیماران که می توانند از فیزیوتراپی در منزل بهره مند شوند و انجام این حرکات و تمرینات می تواند برای آن ها مثمر ثمر واقع گردد، مشکلات روماتیسمی و پوستی است.
در حقیقت مشکلات روماتیسمی بخشی از اختلالات خود ایمنی است که به شکل کلی، مفصل های موجود در بدن و همچنین بخش های دیگر بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.
اما اصلی ترین بخش، مفصل هاست که به طور مستقیم حرکات بدن را تحت الشعاع خود قرار می دهد. البته بایستی متذکر شویم که انجام فیزیوتراپی در منزل به منظور برخی از مشکلات پوستی که در حقیقت سبب محدودیت حرکتی نظیر اسکلرودرمی در بیماران می شود، می تواند اثربخش و موثر باشد.
متدها و شیوه های درمانی در فیزیوتراپی
همانند سایر مشاغل دیگر که برای انجام خدمات از جعبه ابزار مخصوصی برخوردار هستند، فیزیوتراپیست ها نیز از ابزارهای پزشکی مخصوصی بسته به شرایط شخص و نوع بیماری در اختیار دارند تا از این طریق وسایل کاربردی لازم را برای معالجه بیماران همراه خود داشته باشند.
اصلی ترین و کاربردی ترین ابزاری که فیزیوتراپیست به منظور ارائه خدمات درمانی برای بیماران طراحی می کند، متدهای مخصوص برای هر عارضه در فرد با توجه به شرایط سنی آن هاست.
تمرین درمانی:
اصلی ترین و نخستین شیوه درمانی در فیزیوتراپی به تمرین درمانی اختصاص دارد. به عبارتی فیزیوتراپیست براساس شرایط هر شخص حرکات و تمریناتی را برای تسریع بهبود اندام های حرکتی، بهبود موقعیت مفاصل، صحت دامنه حرکتی، بهبود توان عضلانی و سایر اندام های موجود در بدن را طراحی و آموزش ها و تمرینات لازم را برای معالجه به بیمار ارائه می دهند.
منوال تراپی:
شیوه درمانی دیگری که فیزیوتراپیست ها برای بهبود بیماران از آن استفاده می کنند، منوال تراپی است. یعنی در برخی موارد علاوه بر تمرین درمانی، فیزیوتراپیست برای تسریع بهبودی بیماران از ابزارها و دستگاه های پزشکی مرتبط استفاده می کنند.
این متخصصین ملزم هستند تا از شیوه های دستی، موبیلیزیشن، ماساژ و غیره برای درمان بیماران استفاده کنند تا از این طریق دامنه حرکتی بیماران را ارتقاء داده و بهبودی سریعتر برای آنها حاصل گردد. لذا این بخش نیز یکی دیگر از مهمترین متدهای درمانی است.
دیگر ابزارها و تکنیک ها:
در درمان فیزیوتراپی، ابزارهای دستی دیگری مانند تیپینگ، نیدلینگ و یا سایر متدهای درمانی دیگری وجود دارد که فیزیوتراپیست ها بر اساس اختلالات موجود در بیماران برای بهبود کلی بدن از آن بهره مند می شوند.
الکتروتراپی:
سایر ابزارهای دیگر در درمان فیزیوتراپی جزء الکتروتراپی است. دستگاه هایی که به پروسه معالجه بیماران کمک زیادی می کند و سبب تسریع بهبودی در بیمار می شود را الکتروتراپی می گویند. این امر سبب کاهش درد و بهبود التهاب در بیماران می شود و همچنین ترمیم را افزایش می دهد.
با توجه به مواردی که در خصوص تکنیک های فیزیوتراپی در بیماران متذکر شدیم، ممکن است این سوال مطرح شود که آیا پیش از آغاز مراحل درمانی، بیمار به انجام MRI و یا اشعه X نیاز دارد؟
بایستی متذکر شویم که خیر؛ بیمار به انجام هیچ یک از این آزمایشات نیاز ندارد. اما در اغلب موارد، متخصصین برای اطمینان بیشتر و شناسایی بهتر عارضه در بخش استخوان ها، عضلات و یا بافت نرم، ممکن است عکسبرداری ایکس ری و یا MRI برای بیماران تجویز و در نتیجه، برای بیماران فیزیوتراپی در منزل توصیه گردد.
در اکثر موارد نیز شناسایی به راحتی انجام می شود و در حقیقت نشانه عارضه در بیمار به قدری واضح و روشن است که پزشک هیچ یک از آزمایشات نامبرده را برای بیماران تجویز نمی کند.
در چنین شرایطی پزشک معالج، بیمار را مستقیماً برای معالجه به مجرب ترین فیزیوتراپیست ها ارجاع می دهند و توصیه می کنند که برای تسریع در روند بهبودی، مراحل درمانی را در منزل انجام دهند.
مدت زمان جلسات درمانی فیزیوتراپی در منزل
مدت زمان جلسات فیزیوتراپی بسته به موقعیت بیمار و مراحل درمانی که نیاز است برای آن ها انجام گیرد، متفاوت است.
مدت زمان فیزیوتراپی در افراد مبتلا به نورولوژیک
در این گروه از بیماران، مدت زمان معالجه از طریق فیزیوتراپی طولانی تر خواهد بود. به این علت که بیماران مبتلا به نورولوژیک با اختلالات حرکتی حادتری همراه هستند و خیلی سریع احساس خستگی می کنند. اغلب بخش درمانی آن ها به صورت تمرین درمانی و این سری از معالجات انجام می شود.
به همین دلیل است که به مدت زمان بیشتری برای انجام فیزیوتراپی در منزل نیاز دارند. به این ترتیب مدت زمان توانبخشی بیماران نورولوژیک حداقل شصت الی نود دقیقه و یا حتی بیشتر بوده است.
مدت زمان فیزیوتراپی در افراد مبتلا به اختلالات ارتوپدی
افرادی که با اختلالات ساده تر و یا ارتوپدی مانند کمر درد، گردن درد، شکستگی، کمر درد و دیگر اختلالات همراه هستند، بین چهل و پنج الی نود دقیقه به زمان جلسات درمانی نیاز دارند و به ندرت پیش می آید که فیزیوتراپیست زمان بیشتری را برای درمان بیماران تجویز کند.
احتمال دارد شخص در ویزیت صورت گرفته نزد پزشک معالج به لیزر درمانی، مگنت تراپی و غیره نیاز داشته باشند که این امر سبب می گردد تا مدت جلسه درمانی به نود دقیقه و یا بیشتر به طول بیانجامد.
همچنین اگر فیزیوتراپیست برای درمان از درای نیدلینگ استفاده کند و یا شخص به انجام تمرینات دستی نیاز داشته باشد و یا انجام تمرین درمانی از حد معمول نیز بیشتر شود، این مدت افزایش می یابد. اما معمولا زمان جلسات درمانی برای بیماران ارتوپدی، شصت الی هفتاد و پنج دقیقه است.
تعداد جلسات فیزیوتراپی در منزل غرب تهران
لازم است در خصوص تعداد جلسات فیزیوتراپی در منزل نیز مطالبی را ارائه کنیم. بایستی متذکر شویم که تعداد جلسات این متد درمانی وابسته به تشخیص پزشک معالج و اختلال موجود در فرد بیمار بستگی دارد.
Dry needling در فیزیوتراپی
متدی است که سبب اسپاسم عضلات و تقلیل درد در بیماران می شود. تکنیک درمانی فوق در فیزیوتراپی، سوزن کوچک ریزی است که توسط فیزیوتراپیست به ناحیه تحت درمان زده می شود. سوزن های فوق درد و ناراحتی به همراه نداشته و بیمار در طی مراحل درمانی دردی را حس نخواهد کرد.
با انجام درای نیدلینگ به مدت یک الی دو روز، شخص بهبودی کامل خود را به دست می آورد. لازم به ذکر است که مدت زمان هر جلسه درمانی dry needling سی دقیقه است.
از نظر پزشکی، متد درمانی فوق روی بیماران بسیار تاثیرگذار و مفید بوده است، به خصوص در بیمارانی که با گرفتگی عضلانی و یا اسپاسم همراه هستند. مقدار اثربخشی آن در تقلیل درد عضلات با افت نقاط ماشه ای ثابت گردیده است.
فیزیوتراپی در منزل غرب تهران از طریق لیزر پرتوان
به تازگی فیزیوتراپی از طریق دستگاه لیزر پرتوان در شیوه نامه های درمانی به خصوص با هدف مدیریت کردن درد و ناراحتی استفاده می شود.
معمولا در اغلب کلینیک ها به منظور تسریع بهبودی از مداخلات درمانی دیگری در کنار لیزر درمانی برای بیماران استفاده می شود تا عملکرد درمان با نتیجه قابل قبولی همراه گردد.
بهره مندی از دستگاه های فوق با طول موج درست به منظور به کار بردن در بافت های عمیق تر مورد استفاده قرار می گیرد.
لیزر درمانی با استفاده از انتقال انرژی به شیوه طبیعی، سبب تسریع بازسازی و ترمیم بافت ها می شود.
لیزر پرتوان به خصوص در معالجه آسیب های ارتوپدی نظیر بد راستایی مفاصل، استرین عضلانی، گردن درد و یا کمر درد که بیرون زدگی دیسک را در پی دارد، بسیار مفید است.
لیزر درمانی به دو صورت پالس (مقطع) و کانتینیوس (مداوم) است که مورد اول به منظور تحریک گردش خون، ضد درد و تاثیرات ضد التهابی توسط مجرب ترین فیزیوتراپیست ها روی بیماران مورد استفاده قرار می گیرد.
اما در کانتینیوس برای شل کردن و یا تاثیرات گرمایی عضلات کاربردی است. البته برخی از بیماران که دارای باتری قلب، بارداری، سرطان و کودکان در حال رشد، کاندیدای استفاده از این متد درمانی نیستند و بایستی از دیگر تکنیک های فیزیوتراپی برای درمان بهره مند شوند.
موارد استفاده از لیزر پرتوان:
1) استئوآرتریت هیپ، زانو و مچ پا 2) بورسیت شانه و هیپ 3) پلانتار فاشیاتیس 4) روماتوئید آرتریت 5) تخریب دیسک کمر 6) درد سیاتیک 7) تاندونیت 8) سندروم گیرافتادگی شانه 9) بیرون زدگی دیسک
عوامل تاثیرگذار در فیزیوتراپی در منزل غرب تهران
هزینه فیزیوتراپی در منزل به پارامترهای متعددی بستگی دارد:
نوع درمان:
یکی از عواملی که روی هزینه فیزیوتراپی در منزل تاثیرگذار است، به نوع درمان بیماران اختصاص دارد.
متد درمانی فیزیوتراپی دارای انواع متعددی است. به این ترتیب هر چه شیوه درمانی تخصصی تر، پیچیده و سخت تر باشد، به مراتب هزینه بیشتری را در بر می گیرد. هر چه مقدار استفاده از دستگاه های فوق برای بهبود بیماران بیشتر باشد، اثر بیشتری بر هزینه فیزیوتراپی به همراه دارد.
لیزر پرتوان، دیاترمی، درای نیدلینگ، CMP (لیزر کم توان)، ویبراتور، بیوفیدبک کف لگن، شاک ویو، بیوفیدبک، منوال دستی از متداولترین شیوه های درمانی فیزیوتراپی است که هر یک از تکنیک ها علاوه بر کاربردهای ویژه که روی بیماران دارد، بر هزینه فیزیوتراپی نیز تاثیرگذار است.
محل درد:
با توجه به عضوی از بدن که با عارضه و یا ناراحتی همراه است، هزینه نهایی فیزیوتراپی در منزل برای هر بیمار متفاوت خواهد بود. عضوهای حساس بدن که فعالیت درمانی روی آن ها به ظرافت و دقت بیشتری نیاز دارد، به مراتب هزینه بیشتری را در بر می گیرد.
مقدار شدت بیماری:
هر چه عارضه بیماران پیچیده و حادتر باشد، برطرف کردن آن از طریق فیزیوتراپی سخت تر خواهد بود. هر چه شخص با عارضه حاد و عمقی تری همراه گردد، برطرف نمودن آن تلاش، زحمت و کار بیشتری را می طلبد. بنابراین شدید بودن عارضه شخص می تواند روی هزینه درمان تاثیرگذار باشد.
محل درمان:
همان طور که در این مقاله به طور کامل توضیح دادیم، برخی از بیماران بر اثر دلایل متعدد نمی توانند برای پروسه درمانی از منزل خارج شوند.
به طور معمول این گروه از بیماران، افرادی هستند که با اختلالات شدید حرکتی مواجه هستند و انتقال آن ها امری سخت و دشوار است.
برای معالجه این گروه از بیماران، فیزیوتراپیست بایستی با در اختیار داشتن تجهیزات لازم مراحل درمانی را روی بیماران انجام دهند.
مشکلات رفت و آمد و جابجایی تجهیزات سبب می گردد که هزینه این متد درمانی در منزل به مراتب از انجام آن در مراکز درمانی و یا کلینیک بیشتر باشد.
در موارد عادی، فیزیوتراپیست ها در کلینیک با در اختیار داشتن کلیه تجهیزات درمانی بیماران را به آسانی با وقت قبلی معالجه می کنند.
دستمزد:
به طور قطع یکی از اصلی ترین مواردی که می تواند روی هزینه فیزیوتراپی در منزل تاثیرگذار باشد، دستمز فیزیوتراپیست هاست. بنابراین هر چه فیزیوتراپیست از تخصص، سابقه و مهارت کافی برخوردار باشد، این گزینه می تواند بر هزینه فیزیوتراپی نیز اثر گذار باشد.
حقوق کادر درمانی:
در برخی موارد ممکن است فیزیوتراپیست برای معالجه بیماران در منزل از یک دستیار برای پروسه درمانی استفاده کنند که این عامل می تواند بر هزینه فیزیوتراپی در خانه تاثیرگذار باشد.
هزینه تجهیزات و دستگاه ها:
به طور معمول تجهیزات و یا دستگاه های پزشکی که به منظور متدهای درمانی فیزیوتراپی برای بیماران انجام می شود، متعدد بوده و جزء ابزارهای گران قیمتی محسوب می شود.
لذا هر چه دستگاه های فوق مجهز و پیشرفته تر باشد، قیمت نهایی آن ها نیز افزایش می یابد و در نتیجه هزینه تعمیرات، به روز رسانی و استهلاک آن ها هم بیشتر می شود.
به این ترتیب بایستی متذکر شویم که افزایش تجهیزات پزشکی فیزیوتراپی می تواند یکی دیگر از پارامترهای تاثیرگذار بر هزینه فیزیوتراپی در منزل باشد.
کلیه موارد نامبرده از عوامل تاثیرگذار در هزینه فیزیوتراپی در منزل غرب تهران است.
نقش اساسی فیزیوتراپیست ها
فیزیوتراپیست ها تمرینات و معالجه هایی را به بیماران ارائه می دهند که به افراد کمک می کند تا بهترین راندمان و حرکت را در کوتاهترین زمان داشته باشند.
این متخصصین به بیماران کمک می کنند تا علت و موقعیت اصلی درد و ناراحتی را بررسی و در نهایت یک سری برنامه ها و متدهای درمانی را به منظور حذف اختلالات موجود در سیستم بدن شما طراحی می کنند تا از این طریق شما بتوانید فارغ از هر گونه ناراحتی و یا دردی به زندگی سالم و طولانی تری ادامه دهید. معمولاً مشاوره های فیزیوتراپی عبارتند از:
1) کشش عضلات 2) ارزیابی و معالجه نواحی مشکل دار در بدن 3) درمان های دستی مفصل ها 4) انجام تمرینات بدنی که به تحرک و جریان گردش خون کمک شایانی می کند.
علاوه بر نقش اساسی فیزیوتراپیست ها، لازم است متذکر شویم که در انتخاب مجرب ترین فیزیوتراپیست ها به چند مورد دقت کنید.
آن ها بایستی در معالجه بیماری در نواحی مختلف بدن تجربه و مهارت کافی داشته باشند. زیرا تمامی فیزیوتراپیست ها در ارائه تکنیک های درمانی موثر مانند هم نیستند، بلکه هر یک از آن ها در بخش های متعدد بدن از تخصص کافی برخوردار هستند.
این در حالی است که بعضی شاید برای مناطق گردن و سر و یا ستون فقرات، تمرکز بسیاری داشته باشند.
لذا لازم است دنبال فیزیوتراپیست هایی باشید که با توجه به موقعیت شما از تخصص کافی برخوردار باشند و مناسب ترین متدهای درمانی را برای تسریع بهبودی شما تجویز کنند.
این متد درمانی همچون شیوه های دیگر پزشکی، نیاز است تا از یک تیم پزشکی که از تخصص و مهارت توانبخشی بالایی برخوردار هستند را برای مراحل درمانی خود انتخاب کنید.
بایستی از صلاحیت آن ها اطمینان کامل حاصل کنید تا بهترین تکنیک فیزیوتراپی در منزل برای درمان شما انتخاب گردد.
بسته های سرد و گرم، فعالیت های ورزشی، درمان دستی، آب درمانی و یا تجهیزات و دستگاه های دیگری که فیزیوتراپیست ها از آن برای بازیابی مجدد تحرک بدن استفاده می کنند، سوالات خود را مطرح کنید.
چنان چه با متد خاصی از معالجه راحت تر هستید و یا در پی معالجه خاصی هستید، لازم است از ارائه خدمات اطمینان حاصل کنید.
فیزیوتراپی برای ورزشکاران با صدمات ورزشی متفاوت و راندمان بالا به گونه ای است که روی توانبخشی پس از آسیب های وارد شده متمرکز است.
بهتر است در زمان مشاوره با فیزیوتراپیست، نیازهای خود را به طور کامل درک و اطلاعات لازم در خصوص سوابق پزشکی را در اختیار وی قرار دهید.
تمامی نکات ذکر شده از جمله مواردی است که در انتخاب فیزیوتراپیست مجرب و متخصص بایستی به آن توجه کنید.
فیزیوتراپی پس از عمل جراحی فمور
پس از 1 تا 2 روز بعد از جراحی فمور، فیزیوتراپیست های مجرب به بیماران کمک می کنند تا آهسته از بستر بلند شده و با کمک آن ها چند قدمی را راه بروند.
زیرا این امر از بروز لخته های خونی و صدمات جانبی بعد از جراحی تا حد قابل توجهی پیشگیری می کند. بهتر است بیماران پس از انجام جراحی برای راه رفتن از واکر استفاده کنند.
علاوه بر این، فیزیوتراپیست بایستی آموزش های مرتبط با تنفس دیافراگمی به بیماران تحت عمل جراحی را به صورت کامل ارائه دهند.
به منظور بهبود و صحت مطبوع ترین هوارسانی به ریه ها لازم است فیزیوتراپی تنفسی برای بیماران تحت عمل جراحی فمور انجام گیرد.
تقلیل درد، بهبود حرکت و قدرت بدن، تسریع در زمان ریکاوری و همچنین بازگشت سریع بیمار به فعالیت های روزمره از جمله مزیت های فیزیوتراپی پس از جراحی فمور است که بیماران می توانند از آن بهره مند شوند.
انواع فیزیوتراپی در منزل
با توجه به عنوان مقاله فوق لازم است تا درباره انواع فیزیوتراپی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم:
فیزیوتراپی ارتوپدیک:
فیزیوتراپی فوق روی صدمات مرتبط به مفاصل، استخوان ها، ماهیچه ها، تاندون، رباط ها توسط فیزیوتراپیست ها انجام می شود. جراحت های حاصل ناشی از صدمات ورزشی هستند.
عواملی نظیر شیوه زندگی ماشینی و عدم تحرک، مشکلاتی را در پی داشته است که فیزیوتراپی ارتوپدیک را حائز اهمیت تر می کند. با توجه به شدت جراحت، فیزیوتراپی ارتوپدیک به دو دسته مهم و اساسی تقسیم بندی می شود که عبارتند از:
فیزیوتراپی کوتاه مدت:
فیزیوتراپی فوق برای بیمارانی که با صدمات عضلانی- اسکلتی- عصبی محدودی همراه هستند، مورد استفاده قرار می گیرند.
صدمات وارده ممکن است بر اثر حوادث در بیماران ایجاد شوند که در آن ها آسیب های ساده بافت نرم و یا برخی از شکستگی های مختصر روی می دهد و یا شاید صدمات غیر ترومایی باشند.
این گروه از بیماران به منظور بهبودی کامل بدن تنها به یک بازه زمانی کوتاه به فیزیوتراپی سرپایی در منزل و یا کلینیک نیاز دارند.
فیزیوتراپی بلند مدت:
این گروه مرتبط به مشکلات حادتری نظیر شکستگی های شدید نظیر شکستگی ستون فقرات و یا مفصل ران، آرتریت روماتوئید است.
ممکن است این عارضه سبب بروز ناتوانایی های حاد فیزیکی و پیامدهای جانبی نظیر فلج چهار اندام و پاراپلژی شوند و یا احتمال دارد که پزشک معالج، جراحی را گزینه ی مناسب برای بهبود درمان به این گروه از بیماران توصیه کنند.
فیزیوتراپی نورولوژیک:
اختلالات نورولوژیک متعددی وجود دارد که به معالج های منظم و پیوسته فیزیوتراپی نیاز دارد.
صدمات سیستم عصبی چه در بخش نخاع و یا مغز باشند و یا مرتبط به عصب محیطی، احتمال دارد که بر اثر عوامل متعددی نظیر ام اس، تروما، سکته مغزی، پارکینسون، مشکلات شناختی، برخی از عفونت های خاص، مشکلات ناشی از فقدان نئوپلاسم و ویتامین B12 باشد که در بیماران نمایان می شود.
در ادامه بایستی متذکر شویم که در رابطه با مشکلات و اختلالات نظیر فلج ماهیچه ای که ممکن است فلج چهار اندام یا همی پلژی باشد و اختلالات دیگری از جمله آتاکسی، سفتی حاصل از عارضه پارکینسون، سرگیجه، دیستونی و رعشه نیاز به انجام تمرینات و فیزیوتراپی بلند مدت دارد.
نتیجه گیری
فیزیوتراپی با هدف تحرک و انعطاف پذیری در مفاصل و عضلات روی بیماران توسط مجرب ترین فیزیوتراپیست ها انجام می شود.
فیزیوتراپی در منزل بیشتر برای بیمارانی که با مشکلات راه رفتن و یا عدم تعادل همراه هستند، می تواند گزینه مناسبی برای اغلب بیماران و یا سالمندان به شمار آید و از مزیت ها و امکانات موجود از این متد درمانی در منزل بهره مند شوند.